• 6
    sami yen'in son lig macinda taraftar ayhan akman'a surekli kufretmeye baslayinca bir daha stada gitmeme karari almis biri olarak uzerinde galatasaray formasi olan hicbir futbolcuya hele hele performansindan dolayi taraftarin asla kufretmemesi gerektigini soylemeliyim. kimseye bir faydasi yok, ustune butun takimin moralini bozuyor.

    ancak burak yuzunden ortaya cikan bu tartismada burak'in yaptigi zevzeklikleri konusmayacaksak da ne anlami kaliyor bu aforizmalarin. ayhan kufur yedikten sonra sahadan cikarken galatasaray armasini operek cikmisti "ben galatasaray icin mucadele ediyorum siz ne icin?" diye. burak ise canli yayinda mac ortasinda taraftarla dialoga girip bizi rezil ediyor. o adam gerizekalinin teki, belki senden nefret eden sadece turk takimi gelmis diye oraya gitmis bir besiktasli ya da fenerli, sen niye oyle bir adamla muhattap oluyorsun?

    psikolojik derinlemesine de yazilabilir, kisaca soylemek gerekirse burak'in bu yaptigi fevri hareketler onu seven takim arkadaslariyla kendisinde "biz futbolcular ve oteki/digeri yani taraftarlar" diye ayirima sebep oluyor. selcuk'un taraftara tepkisi de bu fevri hareketlerin doldurmasiyla ortaya cikmis bir durumdu. tabi ki futbolcuyu savunacagiz ama siz gelen tehlikenin farkinda misiniz? sampiyonluk istiyorsunuz, iyi guzel de gecen sene ayni sebeplerle takim olmayi bile basaramadik yine aynisi olsun mu istiyorsunuz? her bir taraftari tek tek egitemezsiniz, sirf giciklik olsun diye rakip taraftarlardan biri gelip saha kenarindan mac boyu burak'a kufredebilir de ne yapacak o zaman ucan tekme mi atacak burak, eric cantona gibi? sonra? burasi ingiltere de degil biliyorsunuz. taraftarin her birine hakim olamayacagimiza gore burak ve onun gibi dusunenleri egitip duzeltmemiz gerekiyor. sen galatasaray formasiyla ordasin, kadikoy'de butun mac sovuyorlar anana bacina, o kufurleri duyunca da maci birakip mi gideceksin? keske her sey almanya ligindeki gibi olsa ama degil. oyleyse sartlara gore kafayi kullanmak gerekiyor. burak'in biraz zeka belirtisi gostermesi gerekiyor gercekten. havaalaninda sana rakip tarafatar kufrediyor soruyor, adam misin, diye. bunu soranin adam olmadigini anlamiyor musun sordugunda? adam olsa sana hakaret etmeye calismaz. ustune cok gidiliyor ve cidden bu beni de uzuyor ama burak azicik kafani kullan be cocuk. sen taraftari otekilestirdikce butun takim sirtini donmeye basliyor. en ufak seyde olay cikiyor, birlik bozuluyor. keske seni degil, yeni olusan bu taraftar profilini degistirsek ama imkansiz bir sey bu. o nedenle biraz fevri davranmayi birak, takimi dusun cocuk. basini cok yakmaya basladin bu takimin.

    gol atamama meselesine gelince, umurumda degil. takimin birliginin olusmasini sagla ben istatistikle ilgilenmem. ama sen boyle takimin ayrismasini saglayacaksan 100 gol atsan da umurumda olmaz, al ceketini cik derim. hakliyken bu kadar haksiz duruma dusmek bir tek senin basaracagin bir sey olsa gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın