• 1457
    futbolda romantiklik ve polyannacılık akımlarının en üst seviyesinde yer alan taraftar kitlesi.

    ekşi sözlük denen bir ortam var hepimizin bildiği gibi, ben galatasaray sözlük gibi sürekli açık tutmam orayı, ama her gün girip gündeme bakarım ve dünün en beğenilen entry'lerini okurum. dünün en beğenilen entry'lerinde her gün beşiktaş başlığından bir entry oluyor, istisnası olmuş mudur bilemiyorum ama son zamanlarda hiç hatırlamıyorum öyle bir şey. hatta zaman zaman beşiktaş'la alakalı başka başlıklardan entry'ler de en beğenilenler arasına giriyor ve beşiktaş'la ilgili 3-4 entry olabiliyor listede.

    yanlış bilmiyorsam dünün en beğenilen entry'lerine aynı başlıktan sadece 1 entry giriyor ekşi sözlük'te, bu sayı daha fazla olsa beşiktaş başlığından* en beğenilenler arasına giren entry sayısı da daha fazla olurdu diye düşünüyorum. bu listeye giren entry'lerin çok büyük çoğunluğunda da görüşler belli bir alanda sıkışmış durumda:

    - beşiktaş'a en ufak bir yardımı olmayan devlet, galatasaray ve fenerbahçe'ye sınırsız destek sağlıyordu. bu destek geri çekilince sponsor bile bulamadılar, en pahalı forma beşiktaş'ın.
    - vodafone arena'yı kendileri yapıyorlar. beşiktaş orada oynamaya başlayınca tüm maçlarını kazanacak, galatasaray ve fenerbahçe oradan korkacak. :(
    - 2013-2014 sezonuna çok süper başladılar, ligin çok üstündelerdi. galatasaray'ın drogba önderliğinde kendilerine çakması tamamen maç içindeki 1-2 hataya bağlı. :( hatta bu maçı kazansalar şampiyon olacaklardı. :(
    - en geç 1 yıl sonra söylediklerinin* doğru olduğunu herkes görecek, herkes anlayacak.
    - avrupa'da çok başarılı olacaklar. (u: neden? çünkü demba ba :( çünkü feyenoord'u elediler :() (u: şaka maka demba ba iyi transfer :()

    seneye bu zamanlarda girip yazılan entry'leri okusak yine benzer şeyler olacağını düşünüyorum. beşiktaşlı tanıdıklarım ve onlarla yaptığım futbol muhabbetlerinin de hemen hemen aynı düzeyde seyrettiğini söyleyebilirim.

    sanırım yıllardır galatasaray ve fenerbahçe'nin her anlamda* çok gerisinde kalmaları kendilerini çok etkilemiş ve bu etki inanılmaz bir ezikliğe yol açmış. en ufak olumlu şeyde bir anda her şeyin tersine döneceğini ve süper güç olacaklarını falan düşünüyorlar ve umutlanıyorlar, ardından en geç 1 yıl sonra en başa dönüyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın