• 1708
    2014-2015 sezonu öncesi yapmış oldukları 5 hazırlık maçının 4 tanesinde mağlup olmuş ve 1 galibiyet almış olan takımdır. sadece geçen sezonun iran süper lig dördüncüsü sepahan'ı 1-0 yenebildiler. yenildikleri diğer takımlar sheffield united*(2-1), sevilla (2-0), beşiktaş (1-0) ve chelsea (2-0). önümüzdeki günlerde daha olympiakos ve roma'yla da hazırlık maçı yapacaklar ki bu maçlarda da mağlup olmaları ihtimal dahilinde.

    attıkları golleri de yeni sezonda yedek kalmaları kuvvetle muhtemel mehmet topuz ve pierre webo kaydettiler. mehmet topuz uzaktan sert bir şut ile, webo da caner'in soldan kestiği etkili ortaya penaltı noktası civarından yere doğru yaptığı güzel kafa vuruşuyla gollerini attılar.

    bir diğer dikkat çekici nokta da bu 5 hazırlık maçında görmüş oldukları toplam 6 sarı ve 1 kırmızı kart. kıyas için takımımızın aynı periyotta yapmış olduğu 4 hazırlık maçında toplam 2 sarı kart gördüğünün altını çizmekte fayda var. fizik gücü yerinde olmaktan ziyade agresif ve tahammülsüz bir tablo ortaya koyuyorlar.

    bir diğer sorun da hala oturmamış olan sistemleri. ilk üç hazırlık maçında görev yapan diego son iki müsabakayı sakatlığı sebebiyle kaçırdı ve işler de karıştı. 25 ağustos'taki süper finale kadar oynanacak olan iki hazırlık maçını daha kaçırması bekleniyor. bu da diego'lu yeni sezon fenerbahçe sisteminin hala muallak olması demek.

    detaya gelecek olursak 1-0 kazandıkları ilk maça 4-2-3-1 ile çıktılar. savunmada mert, gökhan-bekir-kadlec-hasan ali, ortada emre ve topal, sağ çizgide topuz, sol çizgide sow, on numara diego ve ileride webo.

    ikinci maçta dün istifa etmiş olan teknik direktörleri ersun yanal kanatsız baklava orta sahaya döndü ve 4-3-1-2 gibi bir şey denedi; volkan, gökhan-bekir-alves-caner, topal-emre-meireles, önlerinde diego, ileride de sow ve webo. üçüncü maça da bire bir aynı on bir ile çıktılar. işte buraya dikkat etmek lazım. yeni sezonda o tarihte daha takıma katılmamış olan emenike ve kuyt'un yedek kalması zor gözüktüğüne göre bu dizilişler de geçiciydi ve bu iki isim geldikten sonra biraz daha rötuş yapılacaktı. tam da bu arada diego sakatlandı ve ilk olarak emenike takıma dahil oldu.

    geçtiğimiz birkaç sezonda uygulamış oldukları dizilişe geri dönüldü ve şu 4-3-3 çakması şu meşhur fenerbahçe taktiği tekrardan hortladı; volkan, gökhan-bekir-alves-caner, topal-emre-meireles, emenike-webo-sow. kuyt olsa sağda o oynar, emenike de en uca geçerdi. ikinci maçta volkan, gökhan-alves-kadlec-caner, topal-selçuk-meireles, alper-emenike sow. alper bu maçta orta sahada değil daha önce de bol bol denenmiş olduğu kanatta oynadı.

    burada sorulması gereken soru şu: o zaman diego kimin yerine monte edilecek? ileride üç yabancı forvet banko ki yedekleri de yabancı, geride alves el mecbur. ortadaki meireles kesilebilir desek o zaman niçin tüm ciddi maçlara mesela bir alper'in yerine ilk on birde başladı ve bunun altyapısı yapılmadı? 5 yabancı bitti işte. 5 yabancı ve yeni sezondaki diziliş, taktik vs. ne olacak hala belirsiz.

    şu an için banko gözüken ve oturmuş sayılabilecek tek kısımları defans blokları ki volkan, gökhan-bekir-alves-caner şeklinde olacağı hemen hemen garanti. gökhan'ın yedeği mehmet topuz, caner'in yedeği hasan ali, iki ucu boklu değnek. onun dışında muazzam bir bek performansı sergileyeceklerini öngörmek için kahin olmaya gerek yok. alves de bir sağ stoper bir sol stoper oynamasına rağmen bundan pek etkilenmiyor. bekir'in şu an için en garanti stoper olması baya güzel bir şey aslında.

    orta saha ve forvete gelirsek sözünü etmiş olduğum sıkıntı halen çözülebilmiş değil. yaşlı ve düşük tempoda seyreden bir orta saha hattı var. diego halen tam olarak monte edilebilmiş değil. takımın en potansiyelli ismi olan alper hala ilk on birde şans bulamıyor. ilginçtir ki tencere tava ile yolladığımız topal şu an orta sahanın defansif anlamda sigortası görünümünde ve takımın en dinamik ismi. kuyt henüz katılmadı. webo baya iyi, eğer iyiyse kim kesik yiyecek? sow geçen sezonda da olduğu gibi geç yine açılacak sanki, şu an için performansı pek iyi değil. emenike ise bildiğimiz üzere her daim at gibi. hakem desteği falan olmazsa fenerbahçe şu an için hiç de olumlu sinyaller vermeyen bir takım ve niyeyse şampiyonluğun en büyük adayı?

    o değil de yeni teknik direktör kim olacak ve bu duruma nasıl yaklaşacak? her şeyi geçtim bir küme düşme vardı asıl o ne olacak?

    kafamda deli sorular... :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın