• 5
    bu konuda kendi görüşlerim cemiyete ters düşer, her ikisini de uzun uzun izledim diyemeyeceğim. jordan'ın washington öncesi, bulls'taki son senelerini anımsıyorum. onun dışında kobe bryant'ın şu güne dek en az 400-500 maçını bil'fiil izlemişimdir. bana kalırsa, kobe bryant, michael jordan'dan daha yetenekli bir oyuncu.

    keza, kobe bryant'ı oğlu, mj'i kardeşi gibi gördüğünü söyleyen phil jackson da bu görüşte... şuradan dinleyebilirsiniz radyo kaydını:

    http://www.youtube.com/watch?v=W_WNTx3gG_s

    soru, kobe bryant'ın genel özellikleri ve yetenekleri itibarı ile michael jordan'dan daha iyi olup olmadığı üzerine, kendisi şöyle diyor: "evet... katılıyorum. buna karşın, jordan çok daha güçlü bir oyuncuydu. omuzları, büyük elleri ona çok büyük avantaj sağlıyordu. buna karşın kobe'de güçlü ve bana kalırsa dış şutör olarak michael'dan daha iyi. michael'ın savunmasının daha iyi olduğunu da söyleyebilirim."

    nba tarihinin 1-2'si olduklarını düşünüyorum. kıstas olarak şampiyonluk sayıları, şampiyon oldukları takımlar ve güçleri, istatistikler vs. işin içine girilirse çıkalamayacağı aşikar. kıstasımız yetenek ve bu yeteneği kullanabilme ise, bu iki oyuncu gelmiş geçmiş en iyi iki oyuncudur bana kalırsa. ben kobe bryant'ı çok fazla seviyorum, o yüzden yaptığım değerlendirme objektif olmayacaktır.

    lebron james ne yazık ki bu ikilinin karşılaştırıldığı bir başlıkta adı geçemeyecek bir oyuncudur. şu an en iyisi, hem de açık ara ama... adı şampiyon olabilmek için oradan oraya koşturmasıyla anılabilir anca.
App Store'dan indirin Google Play'den alın