resim
Claudio Cesare Prandelli
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:67
Uyruk:İtalya
  • 428
    kendisinin galatasaray'a gelmesini imayla da olsa sözlükte ilk ben istedim diye seviniyordum. italya uruguay'a elendikten hemen sonra yazdığım entry: (bkz: #1511273) meğer eric cantona daha adam italya'nın başındayken ve elenmesiyle ilgili ihtimal dahi yokken gidip bu adam gelsin demiş. biliyorsunuz kendisi müneccim: (bkz: #1501998)

    geyiği bir yana bırakacak olursak, bu adam olur beyler. kim ne derse desin taraftarla bütünleşti, kredisi var. başarıya aç; kariyerinde aman aman bir başarı yok, araştırmasam da söylenene göre henüz kupası da yok. ve en önemlisi gelişinde herhangi bir eleştiri de yok. söylemlerin doğruluğunu veya yanlışlığını tartışmadan eski örnekleri hatırlayalım:

    skibbe - çaylak. amatör. almanya'da başarısı yok. takım üzerinde hakimiyet kuramaz. gollere bile sevinmiyor.
    korkmaz - yabancı düşmanı. defans yapamıyor, yapsa da kaybediyor.
    rijkaard - barça'da zaten hazır olan sistemin üstüne oturdu.
    hagi - yine mi hagi? bu adamın tenik direktörlüğü zaten kötü.
    ünder - ...
    terim - hani söz vermişti de bir daha gelmeyecekti? bağırmaktan başka bildiği bir şey yok. tek taktiği "aslansın, kaplansın." defans yapmayı da bilmiyor.
    mancini - sadece zengin takımları çalıştırabilir. tazminata oynar. takım yenilirken bile oturuyor. galatasaray defans yapmaz.

    prandelli'nin benliğine, kişiliğine, teknik direktörlüğüne gelen bu tip bir eleştiri olmaması çok önemli bir avantaj. ümit özat'ından ali ece'sine kadar herkes saygı duyuyor ya da duyuyormuş gibi yapmaya çalışıyor. rıdvan dilmen bile henüz ağzını açabilmiş değil.

    demem o ki, galatasaray tam kendine uygun bir teknik direktör bulmuş olabilir. bu sefer harbiden umutluyum, allah kerim cesare prandelli!
App Store'dan indirin Google Play'den alın