• 1691
    butun foyalari ibne basin tarafindan örtulen ve saklanan takim. örnegin mevcut kadronun yas ortalamasinin 30 uzeri olmasi ve bununla ilgili en ufak calisma dahi yapmamalari buna örnek. hicbir gazetede okudunuz mu fenerbahce'nin yasli oldugunu?

    fener yasli bir takim. yetmiyormus gibi elindeki gencleri de saga sola veriyor. an itibariyle kadrosunda yasi 30'a dayanmis ve 30 uzeri 20 oyuncu var. 25 yas alti, kadroya girebilecek ama fenerbahce seviyesini kaldiramayacak 6 oyuncu var. baktigimiz zaman geriden gelen oyuncular da yok. bugunun genc sayilabilecek caner ve alper potuk'u da 3-4 sene sonra yasi ilerlemis sayilacak.

    önumuzdeki sezon yine kadiköy'de ilk yarida maclari koparmaya ve skor ustunlugunu ele gecirip ikinci yarida rölantiye alma cabasi icine girebilirler ki ellerinden de baska bir sey gelmiyor. elleri mecbur. buyuk bir ihtimal lige gazla baslayacaklar ve ilk 4-5 hafta medya kendilerini iyice sisirecek. ersun yanal'in antrenman temposu oyunculari bir sure iyi idare edecek ancak ben fener'in 5-6nci haftadan itibaren dususe gececegini tahmin ediyorum.

    galatasaray'in bu firsati lehine cevirmesi sart. yoksa bu sezon tahmin edilen fener-galatasaray cekismesi yerine besiktas'in ve trabzon'un potada oldugu bir lig seyredebiliriz.

    ilk haftalarda medya gazina alistirin kendinizi. zira sevilla karsisinda bok gibi top oynamis, sheffield karsisinda da ikinci yari devirden dusmus bir fener olmasina ragmen kimse elestirmedi fener'i. hatta bazi ibne gazeteler sevilla maglubiyetini " sampiyonu sampiyon yikti" gibi komik basliklar atmislar.

    "yenildik ama gecen senenin sampiyonuyuz biz. bizi yenen de uefa kupasi sampiyonu yani bak gayet normal" mesajini vermeye calisiyorlar. ingiltere'nin 3ncu lig takimina kaybedince de "kazanan soma oldu" basligini atmislardi. bombos stadyumda oynanan macin soma'ya ne faydasi olur? bizim rapid wien'e kaybettigimiz maci da "galatasaray uc gun önce ezeli rakibinden 6 yiyen rapid karsisinda kayip" gibi hem "ezeli rakip" hem de 6'ya göndermeli basliklar atmislardi.

    bakalim nereye kadar sicrayacaklar. merakla bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın