• 83
    kendisinin dwyane wade nefretini anlayamıyorum.

    https://eksisozluk.com/entry/44496442

    şimdi yazı baştan aşağıya hatalarla dolu da, başlayalım saymaya. şimdi ilk önce algıda dallas'ın hak ettiği düşüncesini yaratmak için dallas'ın final yolunu yazmış. evet, elbette zorlu bir yoldu da, miami de kek bir yoldan gelmedi. new jersey'i 4-1 ile geçti, ki shaq'ın çok iyi oynadığı bir seriydi, çünkü cliff robinson ceza almıştı. yoksa 7. maça uzayabilecek bir seriydi. ardından 2008'e kadar doğu konferansına damgasını vurmuş, üst üste 6 yıl doğu finali oynamış, o sene de nba birincisi olup 4 all-star çıkarmış bir pistons'ı 4-2 ile geçerek finale gelmişti.

    yazıdaki ikinci hata lebron'un cavs'i iki kere nba finaline çıkarması. yalnızce 2007 yılında finale taşıdı, 4-0 süpürüldüler.

    wade'in her darbede yerde kıvrandığını söylemiş ki, kesinlikle yalan. wade son zamanlarda bu yere atlamaları çok yapmaya başladı, katılıyorum. ancak bunda wade'in 2006-2008 yıllarında üst üste geçirdiği sakatlıkların çok etkisi var. kendini sakınıyor mümkün olduğunca, çok normal.

    d-wheel lakabı ise malum sakatlık yıllarında takıldı diye hatırlıyorum, yanlış olabilir emin değilim. kaynak aradım bulamadım.

    tim donaghy'nin dediklerinin neden siklenilmediği ise çok açık. kovulduğu, bahis şikesi yaptığı için adam karalamaya çalıştı, ben de siklemiyorum o kısmı o yüzden.

    milyon dolarlık yayın için miami süpürülemezdi düşüncesi ise komik ötesi. nba'in poster çocuğu lebron bir sene sonra süpürüldü gayet, ona da müdahale ederdi stern o zaman.

    seri genelinde daha çok faulün miami'ye çalınması kadar doğal bir şey yoktu. dallas'ta harris dışında kimse adam gibi penetre etmiyordu. miami'nin oyun stili ise içeriden daha yoğun hücum etmeye yönelik olduğu için ve wade'in faul alma uzmanı olmasından daha çok geliyordu çizgiye heat. ayrıca miami pota altında shaq ve zo gibi iki blok tehdidi vardı, mavs zaten pota altına giremiyordu. zo son maç 5 blok falan yapmıştı. dallas pota altında ise dampier ve diop gibi iki kazma vardı. dış oyuncuların da savunması felaket olduğundan, ve ayakları yavaş olduğundan, tutamıyorlardı wade'i.

    çatır çatır kazanılmış tarihi bir şampiyonluğu lekeliyorsun minnina kardeşim, yapma.

    edit: bu arada 4. maç izlenip hangi takımın yerlerde debelendiği görülebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın