• 5
    simdilik olmasa da, ileride pekala bolca görülebilinecek taraftardir. cünkü hayat, ne getirir, hicbirimiz bilmiyoruz. cok degil, daha 10 sene önce hep beraber emre belözoglu icin ayilip bayilan taraftarlar yine bizdik. hatte benim en sevdigim galatasarayli futbolcu okan buruk idi, okansiz olasiya kadar.

    hadi bu oyuncular ezeli rakiplerimize gittikleri icin sevilmez oldular. ancak arda turan gecen gün ne demistir? "allah bana türkiye'de galatasaray'dan baska bir yerde oynamayi nasip etmesin.". bu da ne demektir? arda kendisi gelecegi icin emin konusmuyor, ve isler ters gider, ve sayet allah nasip ederse, türkiye'de baska bir takimda oynama durumunun pekala olusabilecegine dikkatlice isaret ediyor.

    hadi diyelim, arda kariyeri boyunda türkiye'de sirf galatasaray'da oynadi, bu ilerisi icin yine garanti degil. zira önümüzde bir hakan sükür örnegi var ki, hakan yanilmiyorsam 20 yasinda galatasaray'a gelmistir, ve kendisi 22 yasindayken, onu sevmeyen bir galatasaray taraftari'nin olmadigini düsünüyorum. ancak, hakan sükür sonraki yillarinda özel hayatini ilgilendiren inanclarini isiyle karistirmaya baslayinca, bazi galatasaraylilar tarafindan eskisi gibi sevilmemeye baslandi.

    hadi bu hakan sükür olayi ideolojik, sayilmaz diyelim. karsimizda koskoca turgay seren örnegi vardir, ki kendisi ben kücükken büyük efsane olarak görülür, kendisi hakkinda büyük saygiyla konusulurdu. sonra, ilerleyen yillarda ise kendisiyle dalga gecen genc galatasaray taraftari mantar gibi etrafta türemeye basladi*. bunun sebebi herhalde bir yandan medya'da cok görülmek, öte yandan da taraftar profilinin son yillarda degismesi olabilir. bazen düsünüyorum da, turgay seren de metin oktay gibi özel tv'ler ortaya cikmadan ölseydi, bugün metin oktay ile esit muamele görür müydü? ya da metin oktay bu kadar genc yasta ölmeseydi, bugün bu sekilde efsane olarak anilir miydi? yoksa turgay seren ile dalga gecen galatasaray taraftari, onunla da dalga gecer miydi?

    sonuc olarak, arda turan'i sevmeyen taraftar bugün az olsa bile, ileride cok olabilir. arda turan'i internetin, forumlarin, bloglarin ve hagi'den beri süren ilah özlemimizin de katkisiyla bugün bu kadar yücelttigimizi düsünüyorum. ve bu gelismeyi cok, ama cok tehlikeli buluyorum. henüz 22 yasinda olan bu cok genc, ve halen ham olmamis genc pirlanta bugün kendisine yükledigimiz beklentileri karsilayamazsa, bugün anormal olarak bakilan arda turan'i sevmeyen galatasaray taraftari ileride normal hale gelebilir.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın