• 21
    2.11 boyunda oyun kurucusu olan takım. bakın bir daha söylüyorum, 2.11 boyunda oyun kurucusu var bu takımın. ismi de giannis antetokounmpo.

    (bkz: giannis antetokounmpo/@minnina)

    harika bir jenerasyon yakaladı milwaukee. ve bunun için ne kadar iyi olduğu tartışılır belki ama koç olarak jason kidd'i tercih ettiler.

    yıllarca nba'de dibe demir atmış bu takımın kısa bir zaman dilimi içerisinde şaha kalktığını hep beraber göreceğiz.

    antetokounmpo ile başlayalım. uzun zamandır nba'de beni bu kadar heyecanlandıran bir oyuncu olmamıştı. yükselişini sabırsızlıkla bekliyorum. gelişimini anbean izlemek dirk nowitzki sonrası eminin bu bünyeye iyi gelecektir. giannis için zaten yazının hakkında gerekli bilgiler var. ben jason kidd'in artık onu bir oyun kurucu olarak oynatacağını düşünmüyorum. muhtemelen bu yıl 2 numara ve kilo aldıkça, zamanla daha da verimli olacağı 3 numaraya kayacaktır.

    takımın dikkat çeken oyun kurucuları brandon knight ve kendall marshall. aslında knight da bir guard'a göre uzun boya sahip ve kariyerinin 2. yılından itibaren daha çok bir şutör guard'a doğru sivrildi. ama yine de saha görüşü ve oyun kurucu yönü fena olmayan bir oyuncu.

    benim ise takım için asıl beklentim los angeles lakers'ın o kadar ucuz bir kontratı varken anlamsız bir şekilde serbest bıraktığı kendall marshall'da. milwaukee hemen bu adamı kaptı ve bence gayet de iyi iş yaptı. benim jason kidd'ten en büyük beklentim bu adamı uçurması. kidd'in ilk zamanlarını çok iyi hatırlamıyorum ama o zamanlar saha görüşü harika ama skor ve şut yönünden zayıf bir kidd vardı. tıpkı şu anki marshall gibi. bu adamdaki pas yeteneği şu anda çok az oyuncuda var. ama görünen o ki elindeki tek yetenek bu.

    eğer kidd, aynı kendi kariyerinde olduğu gibi bu oyuncuyu geliştirir ve en azından 3 sayı becerisi kazandırırsa uzun yıllar iyi bir guard olarak adını duyabiliriz. bu açıdan da belki de en iyi kişiyle çalışıyor olacak kendall.

    oj mayo ara parlamalar yapabilecek ama savunma yönü çok zayıf, şut istikrarı da çok iyi olmayan bir oyuncu. nba'ye ilk draft edildiği zamanlarda kendisinden yeteneği doğrultusunda beklenenlerden çok uzakta. her takımın iyi bir 6. adamı olabilecek ama bence 30-35 dk oynatılacak bir oyuncu değil. şu anda zayıf kadroya sahip milwaukee'nin bu geçiş döneminde aktif bir parça olabilir ama ileri ki zamanlarda takımdan ayrılmasa bile 6. adama dönüşmesini bekliyorum.

    3 numara pozisyonda bu sene draft edilen ve benim çok umutlu olduğum jabari parker var. nba'de oynamaya embiid'ten sonra en hazır oyuncuydu ve bence wiggins'in de önünde bu konuda. atletizme dayalı bir kadro kurgusu olan takım da onun için biçilmiş kaftan. giannis'in zamanla forvete doğru kaymasıyla 2-3-4 rotasyonunda garip geçişler görebiliriz o ve parker arasında.

    4 numarada ise tanıdık bir isim var. ersan ilyasova. gerek savunma azmi gerekse de ribaund mücadelesi ile hem hak ettiği bir kontratı aldı hem de nba'de saygı gördü. bu takımın son 2 yıldır önemli bir parçası ama skor anlamında tam olarak istikrarlı olduğunu söyleyemeyiz. son zamanlarda sık sık yaşamaya başladığı sakatlıklar da eklenince açıkçası ben ersan için milwaukee'de uzun bir gelecek beklemiyorum.

    pivot olarak azman larry sanders var. skor olarak çok bir beklenti içinde olamayacağınız ama savunma konusunda harikalar yaratabilecek bir oyuncu. eğer ki milwaukee playoff takımı olsaydı ve daha iyi bir iki parçası olsaydı eminim ki sanders ligin en savunma oyuncuları arasında en iyiler arasında anılırdı. her takımın sanders gibi uçuk ama çemberi bir bekçi gibi koruyacak bir adama ihtiyacı var.

    tabi bir de yedek 4 numara veya pivot olarak oynayan zaza pachulia da var. onun enerjisine her daim ihtiyaçları olacak. eğer bu sezon istedikleri gelişimi elde edebilirlerse gelecek sezonki 5+ milyonluk kontratından kurtulmak ve daha iyi parçalar almak için takasta aynı ersan'da olacağını düşündüğüm gibi zaza'yı da kullanabilirler.

    sonuç olarak ben bu takımdan çok umutluyum. potansiyele ulaşamasa bile antetokounmpo, parker ve sanders'lı takımı her fırsatta izlerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın