resim
Hugo Miguel Pereira de Almeida
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Sepahan
Yaş:40
Uyruk:Portekiz
  • 297
    almeida'yı kimse göndermedi, beşiktaş almeida'nın sözleşmesini karşılayamadığı için almeida sözleşmesini uzatmadı. demba ba'nın kiralanma haberi de beşiktaş tarafından yalanlandı, kaldı ki kiralansa dahi demba ba'nın maliyeti almeida'dan daha az oluyor.

    eğer burak ile yıllık 4 milyon € büyüklüğünde bir sözleşme yapmasaydık bu transfer garibime gidebilirdi ancak burak'la bu büyüklükte bir sözleşme yapıyorsak eğer bu takımın birinci forveti burak yılmazdır. büyük ihtimalle maçlarımızın çoğunu tek forvetle oynayacağımız bir sezonda da burak yılmazın yanına ondan daha büyük bir ismi hem mantıken hem de madden getirmemiz olanaksız. bunu yaarsak burak'ı yaptığımız sözleşme ile takımın birinci forveti konumuna yükseltme hamlemiz sadece bize maddi külfet olur. ayrıca burak sahadayken yanına eş düzeyde ya daeş maliyette birini getirirsek hangisi kenarda otursa otursun zarara girmiş oluruz. o halde forvet takviyesi için iki seçeneğimiz var; ya genç, tecrübesiz ve yetenekli bir oyuncu transfer edeceğiz, basit bir sözleşmesi olacak ve yedek beklemeyi sorun etmeyecek ya da belli bir yaşa gelmiş iyi kötü tüm özellikleri barındıran komple forvet özelliğinde bir forvet oyuncusu transfer edeceğiz ve bu oyuncu artık belli bir yaşa geldiği için yedek oturmayı sorun etmeyecek bir oyuncu olacak.

    yani 25-29 yaş arası yetenekli, kariyerinin zirvesini yaşayan bir oyuncuyu getirmeye hem maddi olanaklarımız hem de kadro içerisindeki açığımız müsait değil, bu adam gelse ilk 11 için gelir; bu yaşında ilk 11 için gelmeyen oyuncu da zaten gereken kalitede olmaz. o zaman bize gelecek adam 30 yaş veya üstü belirli standartları olan ama takımın yıldızı olmasına gerek olmayan bir oyuncu olmak zorunda, kontratı da bu şekilde olmalı. almeida eğer beşiktaştan istediği parayı istiyorsa gelmesin bize zaten ama eğer şampiyonlar ligini ve gerçekten şampiyonluğa oynamayı istiyorsa ücretinde indirim yaptığı takdirde hem avrupa'da hem türkiye'de iş yapabilecek, burak yılmaz'ın arkasında yedek kalmayı da sorun etmeyecek bir transfer yapmış oluyoruz. yabancı hakkımızı forvete harcamak istiyorsak yapabileceğimizin daha doğrusu yapmamız gerekenin maksimumu almeida ayarında bir isim olmak zorunda. drogba gibi bir oyuncu veya balotelli gibi bir oyuncuyu maddi olarak karşılayamayız zaten onun yanında takımda ona yer açmak da büyük bir problem olur.

    ama nasıl ve ne şekilde mantıksal çerçeveye soksak da ya da dışında tutsak da bu transferde son söz prandelli'nin olması gerekir; istiyorsa ihtiyacı vardır, istemiyorsa takımı şişireceğini düşünüyordur. iki karara da saygı duymamız gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın