resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 1314
    2014 dunya kupasinda (finale kadar) ilk defa adama buyuk saygi duydum. her zaman cok iyi derdim fakat cumlenin sonuna bir ama koyardim. finalde yine cumlenin sonuna bir ama koydurdu.

    bahsettigimiz arjantinse yanindaki oyuncular bes para etmez demek cok yanlis onlur, sonucta bale ve galler degil, arjantin. yaninda kendi mevkisinde belki dunyanin en iyisi di maria, kendi mevkisinde dunyanin en iyi 3 oyuncusundan biri mascherano, city'nin sag beki, psg'nin dunya para saydigi kanat, real'in eski goz agrisi dunya para eden forvet, bunun disinda kadroya cagrilmis iki dunya para eden adam daha.

    maradona'ya bugunku maci dusunerek oynasaydi bir sey yapamazdi diye atifta bulunmak da dogru degil. maradona'nin barcelona formasiyla bilbao'ya karsi yaptigi maclari seyretmenizi tavsiye ederim. asil o maclarda bugunku arjantinli veya alman oyuncular oynasaydi 30.dakika aglayarak sahadan cikarlardi. maradona calim atmasinin otesinde mukemmel bir pasordu. oynadigi takima katkisi istatistikle degil takimi potansiyelinin de uzerine cikarmasiyla olculebilirdi. ki kendisi orta sira takimi napoli'yi sampiyon yaptiginda yaninda superstari gectim dunya futbol tarihini iyi bilen adamlarin bile adini hatirlayacagi futbolcu yoktu.

    sol caprazdan ceza sahasina girdigi bir poziyonda kaleciyle karsi karsiyaydi neredeyse, messi sag ayagini topunu yanina koyup solla vuracakken sag ayagiyla hafifce topu durttu ve solla vurdugunda top yandan disari cikti. butun bir 90 dakikayi bu pozisyon icin oynayip, geldiginde boyle basit bir hata yapmasi hayal kirikligiydi benim icin.

    ezberden 86 dunya kupasinin finalinden sayabilecegim alman oyuncu sayisi arjantinli oyuncu sayisindan fazladir. arjantin'in kadrosu efsaneydi demeyin bir zahmet. 86 almanya cok daha efsane bir takimdi. 90 arjantin nispeten daha yildiz bir takimdi ancak almanlar daha net futbolla kupayi kazandi.

    kroos defansif olarak katki vermemeye baslayip, defans yorulunca schweinsteiger sorumluluk almaya basladi 2014 dunya kupasi finalinde. macin sonlarin dogru top kapmak, takimi baskidan kurmak icin sayamadigim kadar tekme yedi hatta yumruk yedi. iste bu nedenle bastian'i daha cok seviyorum ve takim kuracak olsam alacagim ilk adam diyorum, messi'den daha yetenekli oldugu icin degil. messi de o yumrugu yemegi goze alamadigi icin suan dunya kupasi yok. adini koyamasak da hep bir sey eksik kaliyor bu adamin arjantin performanslarinda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın