• 17
    detaylı bir yazı hazırlayacağım ama çok net bir kaç konuya değinebiliriz.

    ilk entryde de belirttiğimiz üzere karar 11 nisan 2014 tarihli.

    açıklanan bu kararla şunu bir kez daha net olarak anladık ki avrupa futbolu için en güvenilir kurum cas.

    futbol ve spor dünyasının en üst düzey mahkemesi ve son karar mercii olan cas, fenerbahçe'nin şike iddiaları ile ilgili incelediği bu dosyada uefa'nın yanlış tutumu nedeniyle sekiz maç değil sadece dört maç üzerinden bir değerlendirme yapmış.

    cas incelemeye aldığı ve değerlendirme yaptığı bu dört maçta fenerbahçe'nin ve fenerbahçe yöneticilerinin şike ve şike girişimi eylemlerinden suçlu olduğuna kanaat getirmiş.

    karardan bir bölüm;

    --- alıntı ---

    consequently, the panel finds that fenerbahye is guilty of attempting to fix, through its officials, four matches in the turkish super lig in the 2010/2011 season. the panel concludes that the merits of the case warrant disciplinary sanctions to be imposed on fenerbahçe.

    --- alıntı ---

    netice olarak avrupa'da futbolun en üst düzey karar mercii cas incelediği dört maçta da fenerbahçe'yi şikeden suçlu bulmuştur.

    karar resmi olarak açıklandıktan sonra uefa'nın kişilerle ilgili kararı'da beklenerek (bkz: #1499676) nolu entrymizde belirttiğimiz yeniden yargılama talebi galatasaray veya trabzonspor yönetimi tarafından işleme konulmalıdır.

    (bkz: #1499676) nolu entrymizde söz konusu bölüm;

    3-)cas kararı ve uefa disiplin kurulu'nun kişilerle ilgili gerekçeli kararı açıkladıktan sonra, bu kararlar ve yargıtay kararı ile tff disiplin talimatnamesi 92. madde doğrultusunda şikeye adı karışan kişi ve kulüplerin yeniden yargılanması talep edilmelidir. bu başvuruda ayrıca hukuk mahkemeleri usulü kanunu'nda yer alan “bir dava sonunda verilen hükmün kesinleşmesinden sonra tarafları, konusu ve sebebi aynı olan ikinci davada öncekine aykırı bir hüküm verilmiş ve bu hüküm de kesinleşmiş ise yargılamanın iadesi yoluna gidilir”şeklindeki ifadeye de atıfta bulunulmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın