resim
Thomas Tuchel
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Almanya
  • 119
    http://devrimderki.blogspot.de/...r-thomas-tuchel.html

    şu yazıda mainz ile yaşadığı süreci anlatmış olan hoca.

    anladığım kadarıyla futbolcu ilişkileri konusunda jose mourinho, fatih terim, slaven bilic gibi hocalarla benzer bir tarzı var. futbolcusuna karşı tatlı-sert bir hoca yani. hem arkadaşçıl hem de patronun kim olduğunu öğreten cinsten. bunu hem yazıda anlattıklarından, hem antreman videolarındaki tavrından, hem de kendisini takip eden arkadaşların yazılarından anlayabiliyoruz. bu açıdan olumlu bulduğumu söylemeliyim.

    mainz ile başlarken; ''biz güçsüz tarafız. rakibe göre hazırlanmalı ve karşı tarafı yıpratmalıyız'' şeklinde özetlenebilecek bir yaklaşım sergilemiş. bu mainz için doğru bir yöntem olabilir fakat galatasaray için bu şekilde bir yaklaşım sergilenebileceğini düşünmüyorum. ligin iki favorisinden biri olan bir takım baştan sona rakibine göre oynayan bir taktik anlayış sergilememeli. pek çoğumuz farketmese de bunu roberto mancini geçen sezon sık sık denedi ve olumlu sonuçlar alamadı. tuchel de farklı bir yöntem sergileyecektir ve bu durum hocalık kariyerinde bir ilk olacak. sorun çıkaracak bir durum varsa o da budur. özetle birçok arkadaşımızın da belirttiği gibi ''uyum sağlayamama'' durumu yaşanabilir. böyle bir risk var.

    türk ligine alışık olmama konusuna gelecek olursak.

    --- alıntı ---

    öncelikle beni antrenör olarak takımın başına christian heidel getirdi. tek bir resmi maç dahi bundesligada ne oyuncu olarak oynamış ne de antrenör olarak takım çalıştırmamış olduğum halde böyle cesur bir karar vererek benim meslek hayatımı başlatmış oldu.

    --- alıntı ---

    benzer bir durumu daha önce yaşamış. kendisi alman olduğu için galatasaray ve mainz aynı olmayacaktır tabiki. fakat ligi tanıma/uyum sağlama konusunu çalışkanlığıyla oldukça hızlı bir şekilde atlatacaktır. deli gibi maç kaseti izlediğini konuşmasında belirtiyor zaten. her rakibe karşı özel olarak hazırlanacak bir hocayla çalışacağız. bu uyum sağlama/yabancı kalma sorununu çözer.

    dediğim gibi kendisinin adını daha 3 gün önce duydum. elimden geldiğince tanımaya çalışıyorum. tanıyan/takip eden arkadaşlar daha çok entry girmeliler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın