resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 3545
    iyi ya da kötü teknik direktör yoruma girmeyeceğim. fakat şunu söyleyebilirim ki şanssızdı. şanssızdı çünkü kendisi galatasaray tarihinin en başarılı teknik direktörünün arkasından takımın başına geçti. ancak ve ancak hem ligi hem kupayı kazanıp bir de üstüne şl'de çeyrek final falan oynatsaydı insanlar alışabilirdi.

    bak şimdi mesela babamdan örnek vereceğim.

    babam bu adamla geldiği günden itibaren elemancini diyerek dalga geçti.
    fatih terim'le 5 maçta 2 galibiyet( antep, beşiktaş(d)), 3 beraberlik almışız. fakat sezonun başarısızlığının suçlusu mancini ( ki bence o kadar da başarısız değildik).
    insan teknik direktör gitsin diye takımı yenilsin diye dua eder mi? ki bu adam galatasaray aşığı, her maç öncesi midesine stresten kramplar giren bir adam.
    yahu az önce mancini'nin gittiğini haber verdim, keyfinden oynayacaktı az kalsın.

    ama mesela fatih terim'e laf yok. geçen gün 1 haziran 2014 abd- türkiye milli takım maçını izlerken ki aynı anda 1 haziran 2014 irlanda italya maçıoynanıyordu, söylediğim sadece ve sadece şuydu.
    şu dönem hazırlık maçı yaptıklarımız arasında en ciddi ciddi oynayan abd'ydi. mesela italya'ya karşı ciddi ciddi oynayan irlanda bizim maçta o kadar kasmadı bence dedim diye, benim ne hainliğim kaldı, ne zorla ona fatih terim kötü dedirtmeye çalışmam kaldı.

    tamam olmadı, ülkeye, takıma uymadı ama ne yazık ki türkiye'nin en başarılı teknik direktörü'nün ve o teknik direktörü'nde hatalarının olabileceğinin sonuçta onun da insan olduğunu göremeyen babam gibi insanların psikolojik baskısı ve gölgesi'nin altında kaldı.

    bunu da söylememin nedeni geçen gün annem sormuş aynı sonucu fatih terim alsa böyle tepki gösterir misin diye cevabı o fatih terim onun hatalarına ses çıkaramam olmuş.

    neyse italyan. herşey için teşekkürler. 19 nisan 2014 galatasaray kasımpaşaspor maçı'na kadar senin için babamla bile kavga etmiştim ama bir saatten sonra kayış kopuyor, ben yine arkandaydım ama sen de o zaman ne yazık ki az daha arkanda durulacak bir şey bırakmıyordun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın