• 1
    türk futbolu için tutulan takımların saha avantajlarına en etkili olan etmendir. bilet fiyatı benim gözümde alt limit olarak bazı şeylerden fedakarlık etmek gerektirecek üst limit olarak da yaşam kalitesi bozmayacak seviyede olacak.

    en alttan başlarsak, amatör kümede statlar ücretsizdir. aydınspor amatördeyken en az 7-8 bin kişiye oynardı. son maçında rekor kırdı 15 bin kişi geldi lig tv belgesel çekti.

    3. lige çıktı, bilet fiyatları açık 5 kapalı 10 lira oldu, en kıyak maçlarda boş yerler ortaya çıktı. aynı dönemde kayserispor 1 tl, denizlispor 2 tl den maç bileti satıyorlardı.

    2. lige çıktı sene başı açık 10 tl kapalı 20 tl oldu, stat iyice boşaldı.

    ne oldu? holiganlar mı temizlendi? belki. ama şehir o ruhunu kaybetti. her maç hınca hınç dolan kapalı tribüne 50 60 kişi gelir oldu. taraftara müşteri gözüyle bakıldı. aynı dönemde göztepe ise bilet fiyatları o kadar taraftarı olmasına rağmen daha düşük tuttu ve son 10 maçın 9unu kazanarak play offlara hak kazandı.

    galatasarayımız mı?

    ali sami yen stadyumunda 150 liraya eski açık kombinesi alan öğrencilerin akşam et döner yerine tost yiyip o parayla maça geliş gidiş masrafını karşıladığı, varsa günlük işe gidip akşamki maçın bilet parasını denkleştirdiği o günler geride kaldı. maçtan sonra ağlayan kesimler yerini facebookta "#tt #arena #selfie #mağlubiyet :( " yazanlara bıraktı. çünkü kombine olmuş 800 lira. maç biletleri 70 80 lira. bir öğrencinin belki de bi haftalık harçlığı, bir gencin belki de bir aylık maaşı.

    kapalı tribün 80 90 lira olurdu derbilerde ali sami yende. maksimum 150 yi görürdü önemli maçlar. şimdi o tribünün emsaline girmek için 400 500 lira çıkarmanız lazım. mümkün mü hayır? peki o parayı kim verebilir? parası olanlar. onlar ne yapar? maç izlerler, o kadar para bayıldık, küfretmek hakkımız derler.

    peki o cimbombomum benim tezahüratının en bayan sesli kısmını seslendiren numaralı?
    kaldı mı eski halinden eser?
    biraz ensesi kalınlaşmış, biraz da saçları sararmış.
    ağzında puro, elde ı phone. üstte tommy ceketler ve belki bir galatasaray şalı. atkı değil, şal. çünkü atkı tutkulu adam işi. soğukta üşürken dudakları, çeneyi, boynu korumalık. şal ise daha şık olmalık.

    maç öncesi ısınma turunu köftecilerin büfelerin önünde yapan gençler yerlerini bunlara bıraktı.
    artık takım geri düşünce itici güç kalmadı, mağlubiyette göz yaşı yerine ağzından salyalar saçarak küfürler döken taraftarlar var.

    ne yapalım, para lazım. biz zaten ibrahimoviçleri görmek, ronaldoları izlemek istiyoruz. parçalı formayı değil.

    napalım, istenmiyorsak zorla girmeyiz. arada bir imkanlarımızı zorlarız öyle gireriz.

    ne passolig mi? ne yani tüm kapılar kapalı mı?

    teşekkürler. biz zaten kalkıyorduk...
App Store'dan indirin Google Play'den alın