resim
Olcan Adın
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 499
    2011-2012 futbol sezonu'nda gaziantepspor'dan trabzonspor'a 3.25 milyon euro'ya transfer olmuş, pek çok mevkide oynayabilen kanat oyuncusu.

    önümüzdeki sezon galatasaray'da veya beşiktaş'ta oynayacağını düşünmekle beraber, trabzonspor'a verilecek bonservis bedelinin çok eleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. ''bu adam bu paralar etmez'' diyen arkadaşlarla benzer kaygıları paylaşıyoruz ama, yerli piyasası maalesef artık bu halde. bugün nasıl olcan bu paralar ediyorsa, mevlüt gibi, gökhan töre gibi biraz dikkat çekmiş adamlar en az 5 milyon euro ediyor. kaldı ki, olcan yıllardır bu ligte oynayan, skora direkt etki edebilen bir futbolcu. nasıl bir karaktere sahip olduğunu bilmiyorum ama, hırslı ve çalışkan bir futbolcuysa, mancini'nin oyun sistemine uyacağını ve ondan çok verim alacağımızı düşünüyorum. yani demem o ki, ''bu adam bu paralar etmez'' deyip yönelebileceğimiz başka alternatifler var mı ki, olcan'a burun kıvırıyoruz. lanet olası yabancı sınırı etkilerini böyle böyle gösteriyor işte.

    ayrıca transfer politikamızı ve bülent tulun'u eleştirenler olmuş. tamam, anlıyorum. takımda hakikaten ne bok yemeye alındığı belli olmayan futbolcular var* ama, iyi ki almışız dediğimiz, gelecek vaat eden veya reklam yapmamızı sağlayan transferler de oldu*. yani ne süper bir transfer politikamız var, ne de berbat, rezil bir transfer politikamız...

    son olarak, şöyle bir düşündüğümüzde, mancini ne yapıyordur; ekibinin ona önerdiği kanattır, bektir, stoperdir mevkilerindeki türk futbolcularının maçlarını izliyordur, ''tamam olcan'ı alalım savunma yönü de atak yönü de olan istikrarlı bir futbolcu, ya da gökhan töre'yi almayalım, mal bir adam, tek numarası topu sola çekmek'' falan diyordur, yönetime raporu sunuyordur, yönetim de uygun fiyata bağlamaya çalışıyordur antrenörün ilgilendiği oyuncuları. olcan'ın değerinin 2.5 milyon + umut bulut bilmem ne olmadığını herkes biliyor, ama trabzon da bundan iki yıl önce 3.25 milyon euro verip, hasbelkader parlattığı bir futbolcusunu yabancı sınırından da faydalanarak 3 büyüklerden birine okutabileceği kadar çok bir paraya okutmaya çalışıyordur doğal olarak.

    kaynak: http://www.transfermarkt.com.tr/.../profil/spieler/8491
App Store'dan indirin Google Play'den alın