*

  • 187
    2014-2015 sezonu öncesi gerçekleştirilmesi en öncelikli ve zaruri olan transferdir hatta transferlerdir.

    zira bir değil bir kaç stoperin kadromuza katılması gerektiğine inanıyorum.

    elimizdeki oyuncuların tamamı sağ ayaklı ve maalesef hiç biri hava toplarında etkili değil. ikinci hamleyi yapabilecek nitelikte çabuk ve yırtıcı bir stoperimiz yok. dahası şampiyonlar ligi seviyesinde savunmaya liderlik edecek üst düzey bir oyuncumuz yok.

    öncelikli olarak gökhan zan’la sezon ortasında bir antrenmanda felipe melo ile biz siz diye takımı ikiye böler tarzda yaptığı konuşma nedeni ile kesinlikle yolların ayrılması gerektiğine inanıyorum. takım içinde oluşabilecek bu türden biz siz durumlarını engellemekle yükümlü, bu konuda en sorumlu kişilerin başında gelmesi gereken bir ismin bu ifadeleri kullanması galatasaray gibi bir takımda kabul edilemez.

    yabancı oyunculara gelince hiç birinin şampiyonlar ligi seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. galatasaray’a gelen yabancı oyuncuların galatasaray’daki yerli oyunculardan çok daha etkili ve üst düzey isimler olması lazım. bu nedenle bence dany nounkeu’nun en başta galatasaray’a transferi yanlıştı. aurelien chedjou konusunda da fikrim aynı. bir futbolcuya fransa gibi göz önündeki bir ligde 7-8 yıl forma giydiği halde hiç bir üst düzey takımın ilgisi yoksa durup düşünmek lazım. ayrıca galatasaray’da forma giydiği dönemde üst düzey ve şampiyonlar ligi maçlarındaki performansı da ortada. sadece ligin son haftalarındaki rizespor, karabükspor gibi takımlara karşı gösterdiği performansla değerlendirilmesi ve kadroda tutulması büyük yanlış olur. zira galatasaray süper lig'den önce bir şampiyonlar ligi takımıdır. özellikle yabancı oyuncuların değerlendirileceği arena süper lig değil şampiyonlar ligi'dir.

    dolayısı ile gökhan zan, dany nounkeu ve aurelien chedjou ile yolların ayrılması gerektiğine inanıyorum. zaten guillermo burdisso’nun kiralık sözleşmesi de sona eriyor. artık hakan balta’nın da bu bölge için bir alternatif olduğunu ve kadroda semih kaya ve koray günter ikilisinin de olduğunu düşünerek gönderilecek bu dört oyuncunun yerine iki yabancı bir yerli transferi yapılarak bu bölgenin sağlıklı bir yapıya kavuşturulabileceğine inanıyorum.

    transfer edilebilecek oyuncular;

    (bkz: kaan ayhan)
    son dönemde takımında forma şansı bulmaya başladı. bu yüzden transferi bu saatten sonra biraz zor. bence almanya’da yetişmiş yerli statüsünde oynayabilecek savunma oyuncuları arasında ömer toprak ve serdar taşçı’da dahil en yüksek potansiyele sahip oyuncu. almanya ikinci ligi’nden üçüncü ligi’nden gelen yerli savunma oyuncularının bile bu ülkede neler yaptığını düşünürsek gerek koray günter’in gerekse transferi gerçekleşmesi durumunda kaan ayhan’ın takıma çok büyük katkı sağlayacaklarını düşünüyorum.

    (bkz: joleon lescott)
    yerli statüsünde kimi transfer edersek edelim savunmaya liderlik edecek, tecrübeli, hava toplarında etkili, mümkünse de sol ayaklı bir stopere ihtiyacımız var. sözleşmesi sona eren lescott, özellikleri itibariyle tam bizim aradığımız tarzda sertliği de seven önemli bir isim. bu saate kadar bir takımla anlaşmaması da inanılır gibi değil.

    (bkz: matheus doria macedo)
    bence kendi yaş grubunun kendi pozisyonunda dünya üzerindeki bir numaralı ismi. tabi bunu büyük takımlara transfer olmuş artık transferi mümkün olmayan oyuncuları ayrı tutarak söylüyorum. devre arasında kendisi ile ilgilendiğimiz haberleri çıkmıştı. ancak kulübü özellikle libertadores kupasında kendisine duyduğu ihtiyaçtan transfere sıcak bakmamıştı. ayrıca eski takım arkadaşı clarance seedorf’un milan’a aldıracağı ve milan kulübüyle söz kestiği de yazılıp çizilmişti.seedorf’un milan’ın başında kalamıyacağı yazılıp çiziliyor ama büyük kulüplerin doria’ya olan ilgisi de arttı. bu saatten sonra transferi çok zor ama olursa bruma’dan sonra yaptığımız ikinci büyük genç oyuncu yatırımı olur.

    (bkz: aymen abdennour)
    toulouse’da geçirdiği başarılı 2,5 sezon sonrası geçen sezonu kiralık olarak monaco’da tamamladı. toulouse’da bir çok maçını izlediğim oyuncunun maalesef monaco’da hiç bir maçını izleyemedim. ancak toulouse performansı benim için önemli. o performansı ile bir önceki yıl barcelona’nın gündemine dahi gelmişti. biraz dağınık bir oyuncu olmakla birlikte aradığımız türde hırçın, fiziğine rağmen ikinci hamleyi yapabilecek çabuklukta, sol ayaklı, kafa toplarında etkili bir isim.

    netice olarak yolları ayırmamız gerektiğine inandığım oyuncular;

    gökhan zan
    dany nounkeu
    aurelien chedjou
    guillermo burdisso

    kalması gereken oyuncular;

    semih kaya
    koray günter

    transfer edilebilecek oyuncular;

    kaan ayhan
    joleon lescott
    matheus doria macedo veya aymen abdennour

    not: entrynin büyük kısmı daha önce kaleme aldığım #1488745 nolu entryden alıntıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın