resim
Diego Ribas da Cunha
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:39
Boy:1.73
Uyruk:Brezilya
  • 292
    hakkında yapılan "fenere gelirse sistemi bozar" yorumları şu şekilde mantıklı bir şekilde açıklanabilir:

    2011-2012 sezonunda her maç rakibe nefes aldırmayan, önde basan, orta saha direnci çok yüksek olan, melo ve selçuk'un adeta şov yaptığı sistem nasıl sneijder'in gelmesiyle sekteye uğradıysa, aynı şekilde 2013-2014 sezonu şampiyonu fenerbahçe'nin o baskılı, presli futbolu da diego'nun gelişiyle sekteye uğrayabilir, orta sahasındaki oyuncuların performanslarını, skora katkılarını düşürebilir. tıpkı bizde olduğu gibi.

    bu sebeple sistemi bozabilecek bir oyuncudur. ancak kesin bozar diyemeyiz. orta sahalarına yapacakları takviyelerle belli edecek kendini. bizim gibi koca sezon orta sahadaki yükü 2 adama yüklerlerse sıkıntı yaşarlar. ancak rotasyonları bize göre daha geniş. gökhan inler'i de alırlarsa bu sorunu da çözebilirler.

    ha bu arada yanlış anlaşılmasın. sneijder'e yapılmış bir eleştiri değildir bu. genelde amc tipindeki oyuncuların takıma etkisidir bu. böyle bir sorunu aşmak için de orta saha rotasyonunuzu geniş tutmalısınız. bizde öyle bir durum olmadığından çok sorun yaşadık. tüm sezon selçuk ve melo oynadı aynı bölgede. yedeklere bakarsak yekta ve ceyhun vardı. yekta neyse de, ceyhun bizim seviyemizdeki bir topçu değildi.

    adamların rotasyonuna bakalım; topal, meireles, alper, emre, cristian gibi geniş bir rotasyona sahipler. hele bir de inler'i de alırlarsa daha da güçlenirler. zira topal'ın partneri meireles; kuyt, sow, emenike, diego, alves banko oynayacağı için sınıra takılıyor. oraya da gökhan inler'i koyup alper, emre, cristian gibi kırılgan bir oyuncu da oynatmak zorunda kalmazlar.

    heh şimdi umarım gökhan inler'in neden önemli biri isim olduğu anlaşılmıştır. burun kıvıranlara da şu soruyu yöneltirim: yaya toure vardı da biz mi almadık? daha iyisi varsa onu alalım ama yok.

    neyse konuyu nereden nereye getirdim. geldiyse diego, bize de hayırlı olsun demek düşer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın