• 61
    yenileme sayısı bu kadar düşükse kabahat bizde (taraftarda) değil, elbet yönetimdedir. bırakın passolig'i iki sezon önce 1500 liraya aldığım koltuk, şimdi 2400 küsür liraya çıktıysa burada yönetimsel hata var demektir. dünyanın, yeni futbol düzeninin gerçeklerinin farkındayım, futbol artık para üstünden dönüyor. lakin burada sorun romantiklik vs. değil. basit ekonomi bilgisi ünal aysal'da yok diyeceğim ama saçma olur herhalde bazı kararları almayı başka kişilere devretti ya da yeteri kadar üstünde durulmuyor.

    kapitalist düzenin gereği olarak enflasyon her sene fiyatları biraz arttırır, bundan daha doğal bir şey olamaz. her işletme, şirket de buna ayak uydurur. lakin bu düzen ve ülkemizdeki enflasyon oranları iki sezonda 900 liralık bir zammı kaldıracak nitelikte değil. doğu üst, nam-ı diğer kapalı üst tribünde blok farketmeksizin ilk 15 sıranın komple 2400 lira olması da ayrı bir yanlışlık olmuştur, örneğin 417, 413 ve 412'dekiler için. hele şampiyonluğun gelmediği bir sezondan sonra, kombinelere normal zam oranlarıyla bağdaşmayan oranda zam gelmesiyle, temel ekonomi bilgisiyle talebi inanılmaz düşürmüştür. passolig denen olay olmasa bile gelecek sezon, yazın umut veren transferler yapılmadıkça kombine sayısı oldukça düşecekti. fahiş zammın üstüne bir de passolig tuz biber ekti ve maçlara sadece eğlence için gelen, gerçek taraftar olmayıp ama kulübe gelir sağladığı için statlarda alt tribünlerde barınan tayfa ise elini eteğini dağ başı aslantepe'den çekti.

    yönetimin bir başka hatası da gelecek sezonun ilk haftalarında metronun ek tünel inşaatının bitip, maç çıkışları 3 dakikada bir tren kalkacağı bilgisinin reklamını yapmamak. insanlar takımdan umutlu değil ve iyi oyun seyretmiyorken sırf yol çilesini çekmemek için gelmiyor vallahi stada, kombinesi bile varken. şu güzel haberi duyurun amk her şeyi biz mi öğreteceğiz?

    neyse sonuç olarak (bkz: passolig) (bkz: kombinelere fahiş zam) (bkz: aslantepe metrosu)
App Store'dan indirin Google Play'den alın