• 1260
    lucho (luis enrique) ile xavi'nin arasının pek iyi olmadığı söyleniyordu. xavi'nin ayrılık haberleri çıkmaya başladı bile. olaya romantik açıdan bakarsak xavi'nin takımında kaptan olarak futbolu bırakmasını isterim. ama lucho'nun ilk 11 sözü vermediğini tahmin ediyorum xavi'ye. takımda kalırsa yedek kalma ihtimali çok yüksek ve muhtemelen oynamak istiyordur daha. o yüzden de ayrılmayı düşünmesi üzücü de olsa mantıklı geliyor. valdes gitti, puyol bıraktı, alves de gidici gibi ki yönetim göndermeye çalışıyor alves'i zira bu sezon pek de iyi bir performans sergilemedi. abidal'in hastalığının 3. kez nüksetmesinin psikolojik etkisi olabilir belki de bilemiyorum. zira en yakın arkadaşı o ve futboldan kopmak pahasına karaciğerinin bir kısmını vermeyi teklif etmişliği var. belki de başka sebepleri vardır bir dönem sakattı vs. kısaca yönetim göndermek istiyor ama bana kalırsa takımda tutulması şart. zira atletico madrid'deki juanfran dışında bir sağ bek gelmiyor aklıma yerine konabilecek. orta sahaya 2 sezondur ilkay düşünülüyordu ancak onun da hala sağlık raporlarının olumsuzluğu sonrası yeşil ışık alamaması transferi iptal ettirdi. geçtiğimiz yıldan beri pogba'yla da ilgileniyor takım ama yaya toure'nin menajerinin işgüzarlığı bir fırsat transferi yaratabilir. cesc ile arsenal ve manchester united ilgileniyor. kroos'u almak üzereydi manu ama kroos takımda kalmayı tercih etti. barcelona cesc'in transfer bedelini 50 milyon euro olarak belirledi ama muhtemelen 40 milyon euro'nun üzerindeki herhangi bir teklife lucho ve zubizaretta hayır demeyecektir. xavi ve cesc gidince orta sahada kim oynayacak? işte o sorunun cevabı pek yok şu anda. mata ile ilgileniyor barcelona ama mata'yı kaleye yakın oynatmadan yeterli verim alınamaz sanırım ve xavi'nin yerine gelecek bir oyuncu değil bu sebepten. keza elde iniesta varken mata lüks olur. yedekte de rafinha olacak zaten. xavi benzeri bir pasör yerine ben başka bir deneme bekliyorum lucho'dan. zira xavi'nin oyun kuruculuğunu orta alandaki 3 oyuncuya pay etme imkanı var artık. andrés'in pasörlüğünün yanı sıra busquets'in oyun zekası da bu işin altından kalkmasına yardımcı olacaktır. belki bu anlayışta mata hamlesi mantıklı gelebilir ama yine de savunma özellikleri daha iyi bir oyuncu daha yararlı olacaktır. bu noktada yine pogba ismi çıkıyor ortaya. ya da yaya toure.

    savunmada puyol sonrası mascherano'yla da napoli ve liverpool'un ilgisi var. belki istenen bir transfer ücretine ulaşılırsa gönderirler takımdan. ben yine de kalmasından yanayım zira hem orta sahaya hem savunmaya önemli bir joker katkısı sağlıyor maschi. marquinhos'la anlaşıldı sanırım. thiago silva sesleri de yükseliyor. bir yandan da mehdi benatia'nın fiyatını düşürmeye çalışıyorlar. bu üç isimden ikisi muhtemelen gelecek takıma ve 5 yıl sonra takıma bir stoper transferi yapılmış olacak. valencia'dan mathieu da hem sol bek hem stoper rotasyonu için alınmaya çalışılıyor. sol bek demişken barcelona b takımında oynayan ama bu yıl sakatlık sebebiyle hiç forma giyemeyen grimaldo'nun durumu bugün lucho ile b takım antrenörü eusebio'nun yapacağı toplantıda belli olacak. kesinlikle çok iyi bir oyuncu ve sağlıklı olduğunda yaşına bakılmadan jordi alba'nın önüne yazılabilecek bir isim ama sakatlık durumu üzücü ve belirsiz. adriano'ya psg'nin talip olduğu düşünülürse bu transferin akıbetini de grimaldo'nun durumu belirleyecektir.

    gelelim hücuma. dediğim gibi bugün lucho ile eusebio bir toplantı yapacaklar b takımdaki oyuncuların durumu hakkında. b kadrosunda çok önemli oyuncular var ve ilk a takım takviyesi kaleci ter stegen'in arkasından 2. kaleci olmak üzere masip'le gerçekleşti. yine de bir kaleci daha arıyor barcelona. real sociedad'ın kalecisi carlos bravo ilk aday gibi duruyor. neyse hücum dedik kaleciye döndük :) b takımından geçtiğimiz yıl celta'ya kiralanan ve iyi bir sezon geçiren ofansif orta saha rafinha alcantara a takıma geliyor. everton'da iyi işler yapan ama oyununu bir türlü olgunlaştıramayan wonderkid açık forvet gerard deulofeu da a takıma geliyor. lucho'nun celta'da eski barcelona oyuncusu nolito'ya seviye atlatması gibi deulofeu'yu da işlemesi gerekiyor. b takımdan ya kiralık gönderilecek ya da a takıma yükseltilecek 3 aday var sol bek grimaldo dışında. ilki açık forvet oyuncusu adama traore ,ki patlayıcı gücü çok yüksek ve çok teknik bir oyuncu. diğer iki isim ise 9 numarada görev yapıyor: munir el haddadi ve jean-marie dongou. bu 3 isimden ikisi a takıma yükseltilecek muhtemelen. biri de ya 1 sene daha b takımda tutulacak ya da kiralık gönderilecek. bugünkü görüşme sonrası belli olacak durumları. bojan krkic de tekrardan yuvaya geri dönmek istiyor lucho'nun onun hakkındaki kararını fazlasıyla merak ediyorum. liverpool'un pedro'ya bir ilgisi var. alexis'i juventus istiyor. tello'yu da isteyen 1-2 kulüp vardı sanırım. bu üç isimden en az ikisi gönderilerek yerlerine rotasyonda bekleyebilecek santrfor llorente ile birlikte marco reus gelirse hücum hattı da fazlasıyla stabilleşir. alexis'in muhteşem bir sezon geçirdikten sonra satılması her ne kadar mantıklı gelmese de yerine reus gelecekse asla hayır demem.

    transfer piyasasında bu yıl 3 kulüp öne çıkacak gibi. ilki barcelona ikincisi manchester united, diğeri de ilk bombasını david luiz'i gereğinden yüksek bir ücrete takımına katan psg. kadro omurgasını valdes-puyol-xavi(yedek kalacak diye artık) sonrası tekrar kurması gereken barcelona, ilk transferini marc-andré ter stegen ile kaleye yaptı. şimdiki hamleler muhtemelen savunmaya olacak. ardından da xavi ve alexis'in durumlarına göre orta saha ve forvet takviyeleri gelecek. 2008 yılından 2014'e kadar aynı omurgayla yoluna devam eden takım, bakalım 2008'deki gibi başarılı bir kadro değişimi yaşayabilecek mi? elbette ilk sezonunda 6 kupa beklemiyorum lucho'dan ancak doğru hamlelerin yapılıp kadro kimyasını 2-3 sene içerisinde tekrar zirveye taşıyacak bir performans bekliyorum.

    bu yazının ortaya çıkmasına dün akşam twitter'daki bir toplu konuşma önayak olmuştur. prorroga, vakulinchuk, teğmen laplap, asperastrum ve ceyhuncoskunn sizin de fikirlerinizi arak/harman yaparak şeettim. hörmetler.

    not: imla hatası falan varsa sallayın. okuyamıycam şimdi tekrar baştan. işim var gücüm var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın