resim
Olcan Adın
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 450
    2013/2014 sezonunda trabzonspor formasıyla 48 maç 15 gol 15 asist istatistiğiyle oynamış yerli oyuncu. üstelik bu gollerden beşine ve asistlerden altısına uefa avrupa ligi'nde ulaşmış. ben uzun zamandır bu kadar iyi bir istatistikle oynayan yerli futbolcu hatırlamıyorum. üstelik ligimizde yabancı kanat oyuncularının da 33 maçta oynayıp 10 gol ve 9 asistle oynaması da çok sık rastlanır bir durum değil. herhalde kendisiyle ilgili olumsuz söylenebilecek tek şey yaşının 29 olması ve bu formu bu kadar geç yaşta yakalayabilmiş olması. dolayısıyla bir daha böyle bir form yakalar mı belli değil.

    bana göre yabancı bile olsaydı böyle bir sezon geçirmiş olan bir futbolcunun takımımıza transferinin gündeme gelmesi normal karşılanırdı. üstelik biz bu adamın yaptıklarından çok daha azı için amrabat'a dilendik ve 8.5 milyon euro ödedik. 5+3 sınırının geldiği sezon bu adamı alan şampiyonlukta iddialı olur, çok net. 4-2-3-1 sisteminde savunma yardımı az olduğu için biraz savunma zaafiyeti yaşatabilir ancak mancini yine 4-3-3 oynatacaksa olcan aralara kaçan, hızlı, hareketli ve teknik futboluyla hocanın oynatmak istediği sistem için ideal sağ kanat oyuncusu olur. her halükarda tüm özellikleri değerlendirildiğinde alınması elzemdir ve sözleşmesinin bitimine bir sezon kaldığı için normal değerinden çok daha ucuza alınabilecek olmasından dolayı çok iyi bir fırsat transferidir. yerli kalitemizin çok düşük olması yüzünden beşiktaş'la ikincilik yarışı vermiş olduğumuz göz önünde bulundurulursa alınmaması büyük hata olur.

    yalnız bu adamı gidip beşiktaş'a kaptırırsak hakikaten yabancı sınırı ve sezon planlaması bakımından yönetim geride bıraktığımız üç sezondan hiç ders çıkarmamış demektir.

    bu arada kendisiyle ilgili trabzon'un umut+yekta+1 milyon euro istemesi üzerinden epey bir tartışma dönmüş. bununla ilgili ortada bir kaynak gösterilmemişken bu tartışmanın dönmesi ilginç geldi. haber kaynağı gösterebilecek olanlar mesaj kutumu yeşillendirirse sevinirim.

    ekleme: eğer umut ve yekta verilmek istenmiyorsa bile gerekirse trabzon'un isteyebileceği başka futbolcular önerip para teklifini de biraz daha yükselterek yada hiç takas işine girmeyip 3.5-4 milyon euro civarı bir para verilip takıma kazandırılmalı. ne yapıp ne edip alın işte şu adamı. kendisini de ikna etmek için de gerekirse mancini özel olarak arayıp kendisini ne kadar çok istediğini anlatsın, yönetim beşiktaş'tan daha fazla maaş talep etsin. bir şekilde alın şu adamı işte. beşiktaş'ın başkanının eline de daha fazla koz vermeyin lütfen. bu adamın transferi yeni selçuk inan transferi olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın