• 95
    çocukluğumda stada giremeyip ağaç tepelerinde maçlarını seyrettiğim, hep galatasaray'la balıkesir'de maç yapmasının hayalini kurduğum, tribün heyecanını ilk onun maçında tattığım memleket takımı. 40 yıl sonra, kendisinden beklenmedik bir şekilde süper lig'e çıkmıştır, helal olsundur. bu başarıyı da başkanı, futbolcusu, teknik direktörü, antrenörleri, malzemecisiyle tam bir takım olması sayesinde elde etmiştir. yoksa sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan, iddialı kadrosu olan bir takım değildi balkes.

    gelelim son dönemde yaşanan belediye-yönetim çatışmasına.
    şu anki başkan tuna aktürk'ün bu kulüp üzerindeki emeği büyüktür. şahsen tanımıyorum, nasıl bir insan olduğunu da pek bilmem ama balkes üzerindeki emekleri, kendini balkes'e adaması tartışılmaz. ne yapmıştır tuna başkan? bu kulübü 2 senede 2 üst lige çıkarmıştır, serseri taraftar gruplarına bedava bilet dağıtmadığı için bıçaklanmıştır, stat onun döneminde ışıklandırılmıştır, teknik direktörüne sahip çıkmıştır, oyuncusuna başkandan çok abi gibi yaklaşmıştır, şampiyon olunca topçusunu sırtında taşımıştır, yeri gelmiş taraftarların arasında maç izlemiş ve tezahüratlara eşlik etmiştir. kendini kulübüne adamış, amatör ruhlu, gayet sevilen ve iyi bir başkandır yani.

    peki sorun ne? adama diyorlar ki tamam sen üzerine düşeni yaptın, kenara çekil, meydanı bize bırak, bu işin reklamını yapıp rantını da biz yiyelim. bunu diyen kim? yeni seçilen akpli belediye başkanı edip uğur.
    üstelik edip uğur'a ve edip uğur'un oğluna sezon başında tuna aktürk diyor ki gelin yönetime girin, siz de destek verin, birlik olup bu takımı yükseltelim. edip uğur ne diyor? bu takımdan cacık olmaz, olsa da ekmeğini tek başıma yiyemem düşüncesiyle; yok kardeşim ben almiyim sağ ol.
    sonra ne oluyor? balkes üst üste galibiyetlerle potaya giriyor, o potada kalıyor, bunun geçici bir dönem olmadığını kanıtlıyor. bunu gören sırtlanlar da hemen üşüşüyor kulübün başına. sezon ortasında edip uğur diyor ki tuna aktürk'e, benim oğlanı yönetime al. başkan da sezon başında sırt çevirdiniz, başarı gelince rant sağlamak istiyorsunuz diyerek bunu geri çeviriyor ve savaş başlıyor. edip uğur kulüp üzerinde bir gram emeği olmamasına rağmen son maçlarda kendi atkısını dağıttırıyor tribünlerde, seçim kampanyasında balıkesirspor üzerinden reklamını yapıyor. bu da hem başkanı, hem taraftarı çileden çıkarıyor.
    sonra edip uğur belediye başkanı seçiliyor, eski mhpli feyyaz çiftçi'yi akp saflarına çekip kongrede kendi adayı olarak gösteriyor. unvanı ve yetkisine güvenerek "astığım astık kestiğim kestik" moduna giriyor. mafya vari "ben ne dersem o olur" tutumu şurada, izlerken bu zihniyetten bir kez daha nefret ettim: https://www.facebook.com/...?v=10152401402092042
    kongrede ne oluyor? edip uğur'un adayı feyyaz çiftçi kaybedip göt oluyor, tuna aktürk bir kez daha başkan seçiliyor, balıkesir taraftarının da içinin yağları eriyor.

    şimdi balıkesir belediyesi ve akp her türlü taşı koyacak balkes'in önüne, zor bir sezon olacak balkes için, belki de küme düşecek ama düşecekse de böyle onuruyla düşsün. şahsen bu iğrenç zihniyete boyun eğip bir yerlere gelmektense onurumuzla sürünmeyi tercih ederim. zamanında mafya babasının başkanlığında çok çekmiştir balıkesirspor ve balıkesirspor taraftarı. o yüzden ben inanıyorum ki takımına sahip çıkacaktır herkes. varsın belediye destek yerine köstek olsun, bugüne dek nasıl akpsiz zaferler elde edildiyse bundan sonra da yine edilir. edilmezse de canları sağ olsun, onurlu bir duruş her şeyden yeğdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın