• 761
    hayatımda düşmanım olmamıştır ama karşı olduğum insanlar olmuştur. düşmanım olsaydı sağlam olsun isterdim. yani benden daha zayıf olmasını pek istemezdim. eğer o zayıf olsaydı bende ona ayak uydurur ben de zayıf olurdum. düşmanın kadar iyisindir bu hayatta derdi birisi ama adı aklıma gelmiyor.
    bu girizgahtan sonra bu konuyu futbola uyarlarsak bizim iyi olmamız rakiplerimizin iyi olmasına bağlıdır. bu yüzden beşiktaş yerine fenerbahçe'yi her zaman tercih ederim.
    beşiktaş takımı içinde bulunduğu mali krizden çıkmaya çalışıyor ama rakipleriyle de rekabet etmesi lazım. bu takım rekabet etmek için yeşil sahayı değil çamur sahayı tercih ediyor. rakiplerini oraya çekmeye çalışıyor. halbuki iyi futbol yeşil sahada oynanır. beşiktaş takımının vizyonu bu kadar olduğu sürece şampiyon olması pek mümkün değil.

    3-5 ismi duyulmuş yerli futbolcu alarak ligde şampiyon olunmaz. isterse yabancı kuralı 3 ile sınırlandırılsın. çünkü rakipleri olan galatasaray ve fenerbahçe'nin sağlam bir iskelet kadrosu var. milli takımın temel oyuncuları bu iki takımda. bir tarafta semih-selçuk-burak var diğer tarafta volkan-gökhan-caner var. sende ne var? gökhan töre-olcay-veli. bu mu yani?

    işin yabancı futbolcu boyutunda ise beşiktaş'ın rekabet edeceği takımlar gençlerbirliği filan. yine bir tarafta sneijder-melo var diğer tarafta sow-emenike.

    5+3 en çok onları vuracak haberleri yok. daha sağlam iskelet kadroları yok. takımlarında şampiyonluk görmüş futbolcuları yok. sen nereye şampiyonluk hayalleri görüyon?
App Store'dan indirin Google Play'den alın