• 1
    1961 ve 1962 yıllarında benfica'ya şampiyon kulüpler kupasını kazandıran bela guttmann, sezon sonunda sözleşmesini yenilemek için kulüp yöneticileriyle masaya oturdu. sözleşmesinin arttırılarak uzatılmasını isteyen bela, yöneticilerden olumsuz yanıt alınca kulüpten ayrıldı ve benfica'yı lanetleyen şu sözleri söyledi: (gbkz: "benfica, 100 yıl boyunca avrupa kupası kazanamayacak.")

    bela guttman'ın bu sözü söylemesinin üzerinden tam 52 yıl geçti. bu süreçte 7 avrupa kupası finalinden de (1963 ,1965, 1968,1983, 1988, 1990, 2013) evine eli boş dönen portekiz ekibi, sevilla karşısında guttman laneti'ni kırmaya çalıştı ama yine başaramadı ve sayı 8'e çıktı. (bkz: 14 mayıs 2014 benfica sevilla maçı)

    oysa 1962'den beri avrupa'da kupa kaldırmaya hasret kalan benfica, bu laneti kırmak için son dönemde büyük çaba sarfetti.

    lizbon ekibinin efsane oyuncularından eusebio, kulübün üzerindeki lanete son verebilmek amacıyla vefatından önce bela guttmann'ın avusturya'daki mezarını ziyaret etti ve talihin tersine dönmesi yönünde dua etti.

    bununla birlikte benfica kulübü geçtiğimiz şubat ayında maçlarını oynadığı estadio da luz'a, bela guttmann'ın bir heykelini dikti. guttmann'ın heykelinin önünde ise şu söz yer alıyor: "(gbkz: sadece benfica'da olanlar kötü şans nedir bilirler... dünyada bunu daha iyi bilecek bir kulüp yoktur)."
App Store'dan indirin Google Play'den alın