• 47
    beyoğlu galatasaray'dan aslantepe'ye taşınacak olan müze. hiç ama hiç olmaması gerekendir. şehrin göbeğinde yerli veya yabancı her turistin uğradığı istiklal caddesinin ortasında bulunan ve semtimizin meydanındaki eşsiz konumu neyimize yetmiyor anlamadım. amaç daha fazla ziyaretçi çekmekse inanın güzel bir reklamla günde yüzlerce turist ziyaret eder. hiç reklamı yapılmamasına rağmen birçok insan yerini biliyor zati. ne malatya'dan akraba ziyaretine geleni ne de yabancı turisti maç günü olmadığı sürece kalkıp taa müzemiz için aslantepe'ye falan gitmez kendimizi kandırmayalım.

    buradan yetkili kişiler okuyacaksa müzenin canlandırılması ve yabancı turistlerin galatasarayla ilgili hatırası olması için naçizane önerilerim:
    1) müzenin bulunduğu binaya sadece şampiyon olduğumuz sezon sonları değil, daimi galatasaray bayrakları asılmalıdır.
    2) çok yoğun bir reklam çalışması yürütülüp yurt içinde herkese müzenin galatasaray meydanı'nda olduğu hatırlatılmalıdır.
    3) yabancı turistler ülkemizden en çok galatasaray forması alıp dönmek istiyor 3 büyükler arasından, siz de biliyorsunuzdur. binanın girişine ürün satan ufak bir gsstore açılmalı ve önemli maçlardan önce gün boyu istikal'e galatasaray marşları dinletilmeli. şehir rehberlerinde beyoğlu ile ilgili kısımlara, lobi yapılarak galatasarayın semti olgusu ve müzeler kısmında müzemiz olgusu işletilmeli, turizm acentalarının beyoğlu programlarına müzemizi gezdirme programı en azından seçmeli olarak aldırılmalı.

    işte bu adımlar sonucu, galatasaray müzesi barcelona müzesi gibi şehre her giden turistin gezip, fotoğraf çektirip ve son olarak ürün alıp çıktığı bir odak noktası haline gelir. dağ başına stada cefa çekip gideriz taraftar olarak ama turisti getiremezsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın