resim
Olcan Adın
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 385
    galatasaray'in listesindeki 1 numarali yerli futbolcu olmali, ozellikle mancini'yle devam edilecekse. cesitli sebepler var

    0) sifir diye madde mi olur? olur cunku yabanci siniri. gayet net. turk olup da takimin kadrosuna cuk diye oturacak ve kalite olarak asagi cekmeyecek 2-3 tane yerli oyuncudan biri su anda olcan.
    1) cok yonlu bir oyuncu. mancini sadece rotasyonu seven bir hoca degil, oyuncularin pozisyonlariyla da siklikla oynuyor. olcan gibi hem yerli hem cok yonlu bir kanat oyuncusu cok isine yarayacaktir, zira sag kanat, sol kanat, sol ic, sol bekte oynayabilir. benzer bicimde 4-3-3 ve 4-4-2 turevlerinde de oynayabilir.
    2) kadroda ciddi bir sol kanat oyuncusu eksigi var, ozellikle de yerli. su an sadece aydin var elde, o da ciddi bir sakatliktan donecek ve sol kanat verimi saga kiyasla dusuk. bu yuzden telles'i, sneijder'i sol acik izledik. sol kanat oynayabilen yerli oyuncumuz yok.
    3) mancini one gectigi maclarda geride alani iyi paylasip hizli cikmayi tercih ediyor. olcan bu tur hucum icin turkiyedeki en iyi futbolcu. hucuma cikista hem oyunu sekillendiren oyuncu, hem topla giden oyuncu, hem de pozisyona giren oyuncu rollerini muthis uygulayabiliyor.
    4) bir cok turk kanat oyuncusunun aksine 4-3-3 kanadini oynamayi biliyor: yani calim atma sevdasi yok, gol ve asist sayilari hep yuksek.
    5) artik kariyerinin basari kovalama donemine girdi. olgun ve profesyonel, sahada akilli. gecen yil avrupa'da kendini ispatladi. avrupa cizgisini surdurup, milli takimda surekli olup 2014 kadrosunun sol kanadi olmayi hedefliyor olmali.
    6) kulubunden ayrilmak istedigi ortada, aylardir sahada mucadelesinden taviz vermese de vucut diliyle mutlu olmadigini gosteriyor zaten. bu da tipki gecen yilki tolga zengin transferi gibi bir firsat doguruyor galatasaray icin, olcan kalitesi ve piyasa sartlarina gore (dusen yabanci siniri da dusunulunce) degerinin altinda bir bonservisle ayrilacak gibi gorunuyor. trabzonsporda ayni bolgede oynayan yusuf'un cikisi da olcan'a bicilen degeri dusuk tutacak.
    7) olcan besiktas'in tam aradigi tipte bir oyuncu. onlar da isteyecektir. seneye ve onumuzdeki yillarda besiktas'i yaris disinda tutmanin en onemli yollarindan biri kendi tuzaklarina dusmelerini saglamak: yabanci siniri duserken kaliteli yerlilerin besiktas'a dusmesini engellemek.

    tum bu sartlar dusunulunce galatasaray icin cok onemli bir transfer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın