• 2
    giro d'italia 2014'de ilk 3 gün tamamlandı. sözlüğün malum yavaşlık probleminden ötürü sonuçları aktaramadım. 3 günde neler oldu neler bitti diye şöyle bir özet geçelim bakalım.

    1. etap (belfast-belfast) - takım zamana karşı
    20 km'lik etapta, bu dalda dünyanın en iyileri olarak kabul edilen orica greenedge beklendiği gibi etabı kazanmayı başardı. etabın yapıldığı gün 37 yaşına basan svein tuft', takımının yaptığı jest ile bitişi geçen ilk isim oldu ve pembe mayo'yu giymeye hak kazandı. bu etaba damga vuran en önemli olay ise garmin sharp takımından 4 bisikletçinin düşmesi oldu. bu sene kendi ülkesinde başlayan giro'ya büyük umutla gelen dan martin bu kazada köprücük kemiğini kırarak daha ilk günden yarışa veda etti.

    2. etap (belfast-belfast)
    başta sona aşırı bir yağmur ve rüzgar altında koşulan etap bisikletçileri çok zorladı. 219 km'lik etabı kazanan isim giant schimano sprinter'i marcel kittel oldu. bu galibiyetle birlikte kittel 3 büyük turda da etap kazanan bisikletçilere arasına adını yazdırmış oldu. bu etap sonucunda orica greenedge bisikletçisi michael matthews pembe mayoyu ele geçiren isim oldu.

    3. etap (armagh-dublin)
    pazar günü koşulan etap da 2. etaba çok benzer bir seyir izledi. bu etabın da galibi marcel kittel oldu ve giro'da bu sene sprint'lerde ne kadar iddaalı olduğunu tekrar kanıtladı. pembe mayo sahibi isim de değişmedi.

    3 etap sonunda genel sıralama'nın ilk 3 ismi şu şekilde;
    [biçim]
    1. michael matthews (orica greenedge) 10:06:37
    2. alessandro petacchi (omega pharma - quick-step cycling team) 0:00:08
    3. daniel oss (bmc racing team) 0:00:10
    [/biçim]

    turda bugün yarış yok, irlanda'da başlayan tur italya'ya taşınıyor. italya'nın güney kıyılarından başlayarak 20 gün boyunca tüm italya'yı gezeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın