• 68
    alacağımız lisans.

    ergin ataman'ın da dediği gibi euroleague galatasaray için ne kadar gerekliyse galatasaray da euroleague için o kadar gerekli. avrupa'da büyük bütçelere takım kuran takım 4-5 kulüp dışında kalmadı. avrupa basketbolunun temel taşlarından siena bile bu sezona 6-7 milyon euro bütçeyle başladı, onu da küçültünce euroleague lisansını kaybetme noktasına geldi. türk - rus - ispanyol takımlarını çıkarsanız 12-13 milyon euroların üstüne çıkan takım yok pek.

    eurohoops'un da bahsettiği gibi galatasaray taraftar - popülasyon ve bütçe olarak çok büyük güven veriyor. 15 milyon euroya yakın bir bütçemiz var. taraftar ortalamamız 10 bin civarı. top8 oynadık bu sezon, ilgi güzel. bunlar hep euroleague lisansı getiren şeyler.

    bizim işimizi kolaylaştıran bir diğer nokta da euroleague yönetiminin nba gibi kapalı lig sistemine geçmek istemesi. bunun için de salon - bütçe olarak yeterli olan takımlar gerekiyor. avrupa'da bu bütçeleri garanti olarak harcayacak takım kalmadı, o bakımdan biz de en büyük adaylardan biriyiz bu lisans için.

    ben banvitspor'un bile 12-13 milyon euro bütçe gösterip büyük bir salona geçmesi durumunda kapalı euroleague organizasyonunda yer edinebileceğini düşünüyorum. şu anda böyle bir ihtiyaç var çünkü avrupa basketbolunda.

    galatasaray, efes, ülker, real madrid, barcelona, valencia, unicaja / laboral, cska, unics, kuban, olympiacos, panathinaikos, rytas, kaunas, partizan, milan ve bayern bu ligde yer alacak takımlar olacak bence. zaten baktığımız zaman seyirciler real'in nantarre'ye 30'a vurmasını değil olympiacos'la kıran kırana mücadele vermesini istiyor. obradovic'in de dediği gibi euroleague bu sisteme geçmezse nba euroleague'i ezip avrupa'da söz sahibi olmaya başlayacak.

    özetle, benim için lisansı almamız değil alamamamız şaşırtıcı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın