• 58
    bazı arkadaşların kavrayamadığı bir mevzu var, ülker ve efes'in lisansları iptal edilemez çünkü bu iki kulüp avrupa'da basketbol ikiye ayrıldığında (fiba vs. uleb) fiba'yı destekleyen taraftaydılar ve bu kulüplerle süre sınırı olmaksızın euroleague a lisansı verildi çok ekstrem durumlar olmadığı sürece de bu lisanslar iptal edilemez. ancak kendi liglerinde playofflara katılamamaları gerekiyor ki lisansları iptal edilsin. zaten avrupa basketbolunun ilerleyememesinin ve ileri adım atamamasının altında yatan temel neden de bu çağdışı uygulamadır, bu nedenle aynı kulüpler euroleague'i domine ediyor ve lig yarışmacı değil. mesela bizim seneye ne olacağımız belli değil bu da kulübün gelişmesinin önüne set çekiyor ve belli dönemlerde ancak yatırım yapabiliyoruz, uzun süreli plan yapamıyoruz. aynı şekilde unics kazan her sene eurocup'ı domine ediyor ama euroleague'de yer alamıyor.

    sonra avrupa basketbolu neden ilgi çekmiyor, ulan sene başında o kadar belli ki sene sonunda kimin f4 yapacağı millet sonu bilinen filmi izlemez tabi. lig 5-6 takım tarafından domine edilip diğerlerinin figüran olduğu bir konseptten öteye gidemiyor bu nedenle.

    peki biz nasıl a lisansını alabilriz önümüzde tek seçenek var, şampiyon olmak ya da fener veya efesle final oynayıp ikinci olmak, önümüzde başka çıkar bir yol yok maalesef. ufak bir ihtimalle de bir kulüpten alınan a lisansının, bürokrasi ile kulübümüze verilmesi ancak bu sene için boşalacak bir lisans durmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın