• 14
    memleketimizin medyası satılmış ve gazetecilik onurundan yoksun olduğundan yaklaşık 10 farklı kaynaktan araştırdım ve burada bağlantı verip de hit artırmak da istemiyorum; google aracılığı ile "ali ismail korkmaz fenerbahçe tişört gelir" yazıp ilk 3-4 sayfayı kurcalarsanız aynı sonuçlara ulaşabilirsiniz:

    1. fenerbahçeli bir üst düzey yönetici, tişörtlerde ali ismail korkmaz iması bulunmadığını aktarmış.
    2. ali ismail'in ağabeyi gürkan korkmaz, vincent kardeşimizin (bkz: #1469955) nl girisinde de belirttiği üzere fenerbahçe'nin kendileriyle bu tişörtün geliri ile ilgili olarak bir bağlantıya geçmediğini belirtmiş.
    3. çeşitli fenerbahçe taraftar grupları, tişörtün gelirinin ali ismail korkmaz'ın ailesine aktarılmasının gerektiğini belirten açıklamalarda bulunmuşlar. (örn. vamosbien)

    her şeyden önce belirtmek gerekir ki bu tişörtün bu şekilde pazarlanması ve üstüne "ali ismail korkmaz iması yok" şeklinde sunulması, kurumsal boyutta bir istismar ve kaypaklıktır.
    ancak bu kaypaklık, bu saatten sonra "yeaa biz zaten geliri ali ismail'in ailesine aktaracaktık zaten" falan yapıp geri adım atmakla da silinmeyecektir.

    galatasaray kurumsal temelde twitter yasağını protesto eder karşılığında tarihin en büyük vergi cezasını alır; fenerbahçe ise bir direniş şehidinin üzerinden, hem gerek otoriteye gerekse otoriteye yakın taraftarlarına şirin gözükmek için resmi ağızdan "ilgisi yok" der, hem de utanmadan bundan gelir elde eder.

    galatasaray taraftarı olarak bir şey yapacaksak, gsstore ile iletişime geçerek berkin için bir tişört bastırtmasını ve elde edilecek gelirin de berkin'in ailesi ve yapılacak çalışmalara aktarmasını sağlamaktır.

    bu hem berkin'e olan borcumuz, hem de tarihe düşülecek nitelikte bir derstir bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın