resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2758
    ligimizin üst düzey futbol oynayan takımlarından sivasspor* karşısında elinden geleni yapmıştır. sonuçta takım kendi kurduğu takım değil. bir de bunun üstüne takımda kendisinin olan yegane futbolculardan sneijder, melo, drogba ve en önemlisi hakan balta yok. düşünebiliyor musunuz takım kendi kurduğu takım değil ve bir çok eksiklik var. kendisi italyan ama yapabilecekleri de bir yere kadar. öte yandan maçın geneline baktığımız zaman galatasaray'ın daha iyi oynayan taraf olduğunu görürüz. bunu kendisine sorsak da bu böyledir. o kadar pozisyona girip gol yapamamışızdır. sansızlık. başka da bir açıklaması yoktur bu mağlubiyetin. ama sen gel de bunu biz sığırlara anlat. adam italyan. kupaları var biz sığır olarak kendisini eleştirebiliyoruz. zaten türkiye'de tüm sığırlar her şeyi biliyor. onun için kendisinin bir şey söylemesine de gerek yok. buraya bir günlüğüne gelmedi. geleceğin takımını kurmak için geldi. devre arasında 20 milyon harcatmış olabilir ama hepsi galatasaray'ın geleceğine yatırım. yani bir transfer sezonu geçirdi. takımla bir kamp dönemi geçirdi ama bu devre arası olduğu için kabul olmaz. en az bir yaz transfer sezonu geçirmeli takımla. bir de sezon başı kamp dönemi geçirmeli ki takıma da geçirebilsin. yanlış anlamayın kendi oyun kurgusundan bahsediyorum. 20 milyon harcattı. 50 milyon avro da harcatabilir ama kesinlikle geleceğin takımını kurar hiç şüphemiz olmasın.

    şimdi burada bazı sığır arkadaşlar çıkıp geçen sene galatasaray daha fazla puan topladı diyebilir. bu arkadaşların kaçırmış olduğu gerçek şudur ki; o da galatasaray'ın geçen sene kötü olduğu gerçeği. lig öyle bir seviyedeydi ki kötü galatasaray en yakın rakibine 10 puan fark attı. 17 takım çok kötüydü. mesela bugün yenildiğimiz sivasspor geçen sene çok kötü olduğundan sezonun iki maçında da kötü galatasaray'a yenilmişti ama dikkat edin galatasaray yenmemişti. sivasspor galatasaray'a yenilmişti. işte çok kötü olan takımlar arasında galatasaray kötü olunca arada fark oldu. siz bakmayın şampiyonlar liginde çeyrek final oynadığına. şampiyonlar liginde de geçen sene 7 tane iyi takım vardı. gerisi çok kötüydü. galatasaray da kötü olduğundan fark yarattı ve çeyrek finale kaldı. yoksa ortada bir başarı falan yoktu geçen sene. onun için kimse gelip de burada mancini hakkında kötü konuşmasın. adam juventus maçından* önce geldi de büyük bir risk aldı. bonuslarla falan 15-20 milyon avroluk kocaman bir risk. saygı duyulası bir risk. biz sığırlar anlamayız ne kadar büyük bir risk olduğunu.

    tekrardan maça gelirsek eğer daha önce de belirttiğim gibi çok iyi bir galatasaray vardı sahada. pozisyona giren, oyunu kontrol eden. tamamen mancini'nin sahada görmek istediği her şey vardı sahada. sahada olması gereken tek eksik denizin buz gibi sularından gelen... neyse demem odur ki girdiğimiz pozisyonları gole çevirseydik eğer bugün bunları konuşmuyorduk. zaten daha öncesinde de konuştuğumuz için bugün tekrarlamazdık. bakmayın siz sivasspor'un her istediğinde gol atabildiğine, geriye yaslandıkları zaman oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. bir iki pozisyon da verdik ama geride olduğumuz maçta risk aldığımız için bunlar olağandı.

    biraz daha zamana ihtiyacı var kendisinin. büyük teknik direktör. italyan. kupaları var. ayrıca kendisini eleştiren bizlerin sığır olduğunu söylemiş miydim?
App Store'dan indirin Google Play'den alın