• 1
    sanırım en doğrusu buradan konuşmak. olayı çok büyütmeden çözmek.
    6 nisan 2014 galatasaray fenerbahçe maçı'nda bana göre hiç olmaması gereken ancak bir o kadar da doğal olan şeyler yaşandı.

    olaya farklı bakış açılarından bakmak lazım.

    1. selçuk maç içinde sneijder'a pas verebilecekken bir şut çekti ve mancini tepki gösterdi. aralarında bir çatışma yaşandı belki küfürleşme bile oldu. sonrasında selçuk sakatlandı. çıkmak istedi. mancini selçuk'a "çıkma içeride kal" dedi. selçuk da çıkmakta ısrar etti ve bu tepkiden dolayı selçuk formayı çıkardı ve çıktı. hiçbir sorun çıkmayacak, yarın selçuk yine çıkıp "hocam ile aramız iyi, özür dilerim" diyecek. olan bizim canımıza olacak.

    2. selçuk ile mancini'nin arası gerçekten çok kötü. fatih terim sonrası futbolcular büyük bir çöküş yaşadı ve bundan en çok etkilenenler f.terim ile arası iyi olanlardı şüphesiz. mancini terim gibi değil, mancini daha profesyonel ve duygusallığa neredeyse sıfır tolerans gösteren bir adam. kızıyor, haklı da haksız da olsa saygı görmeyi hak ettiğini düşünüyor. balotelli ile de aynı şeyler olmuştu ve mancini kimsenin gözünün yaşına bakmayan bir adam. selçuk'u da burak'ı da hatta drogba'yı bile silebilecek bir karakterde adam.

    3. tugay kerimoğlu. futbolculardan bir kısmı, başta engin baytar olmak üzere mancini ile anlaşamadılar ve bu anlaşmazlıkta tugay'ın mancini'ye destek olması futbolcuların canını daha çok sıktı. belli ki engin olayında mancini ile engin atıştı. tugay artık durum neyse mancini'nin yanında yer alınca, engin tavır yaptı ve gitti.

    yani buradaki temel gerginliğin sebebinin ne mancini, ne selçuk, ne tugay olduğunu düşünmüyorum. buradaki sorun tamamen kaybedilen şampiyonluk + fatih terim'in gidişi/gönderilişi olarak yorumluyorum.
    selçuk inan bizim canımız, ciğerimiz. ancak galatasaray forması herkesten, her şeyden büyük. o bırakıp gidilen formayı kefen yapacak milyonlar varken bu hareketler yakışmıyor.
    selçuk'a çok kızdım ama içten içe kızdım. bunu yaptığı için değil, bunu yapıp herkese her şeyi yanlış gösterdiği için. aslında olayın ne olduğu çok açıkken...
    adı, tadı, ismi, cismi her kim olursa olsun, o sahadakiler insan ve hata yapabilirler.
    ancak galatasaray formasını çıkarıp, bir galatasaray efsanesine adeta "teslim etmek" de cezasız bırakılabilecek bir şey de değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın