resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2591
    izninizle hocaya birkaç lafım olacak. bence çok net bir şekilde adaptasyon sorunu yaşadı. olmadı işte, bir şekilde türkiye'ye, türkiye ligine uyum sağlayamadı ve bir nevi kültür şoku yaşadı. italyan ırkının zaten genelinde bulunan fakat bunu bize pek hissettirmese de üstün ırk olduğu görüşü ön plana çıktı. en sonunda da işi, verin bavulumu gideyime getirdi.

    bu takımı ben kurmadım dedi, ben kurmadım dediği takım 2 sene üst üste şampiyon olan takımdı. ara transferde 9 oyuncu aldı, aldığı oyunculardan sadece biri oynuyor (alex telles), dökülen ceyhun, selçuk ve yekta her maç oynarken umut'u 18'e bile almıyor, burdisso'yu uefa listesine yazdırıyor bir bakıyorsun adam 18'de yok, o kadar italya ve ingiltere kariyerin var bir tane adam gibi transferin yok. ardından avrupa'daki hiçbir hoca türkiye'deki takımlarla ilgilenmiyor ve türkiye ligini takip etmiyor diyorsun. aynı takım geçen sene şampiyonlar liginde çeyrek final oynuyor, bu sene de son 16'yı görüyor. yani anlayacağınız neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

    kimse mancini'ye zorla imza attırmadı ve aldığı parada da gözümüz yok. kendi tüm bu olacakları bilerek geldi. tamam adam bazı konularda haklı italya'da ve ingiltere'de çok kariyerli, alt yapısı olan olan oyuncularla oynadı ancak buranın şartlarını göz önüne alıp iyi bir teknik direktör olduğunu gösteremedi. yani demin de dediğim gibi kısacası uyum problemi yaşadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın