resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2566
    dün* 7-8 tane gole çok yaklaştığımız pozisyon vardı. güzel bir frikik organizasyonu ile direği sıyırdı, burak kalenin dibinden topu auta dikti, defans arkasına atılan bir topta büyük bir şans yakalayacakken faul yaptı, sneijder kaleci ile karşı karşıya kaçırdı. burak'ın harika şutu direkte patladı. keza selçuk'un tehlikeli birkaç şutu var. bunlardan en az birisi gol olmalıydı. gol pozisyona girip gol atamayınca suç hocada aranmamalı. çok gol yersiniz eyvallah, savunma yaptıramıyor takıma dersiniz. ancak karşı karşıyaların sorumlusu teknik direktör değildir.

    mancini'ye çok başarılı demiyorum, kadro tercihlerini de umut'u, hajrovic'i, ontivero'yu oynatmamasını da eleştiriyorum. belki gerçekten o hatalıdır, belki de işin iç yüzümü bilmeyen biz. ancak her şeyi bu adamın sırtına yüklemek ayıp, günahtır.

    ne yazık ki demirören'in yanında galatasaray ile dalga geçen milli takımlar baş sorumlusunu hala (nasıl bir psikoloji anlamıyorum) takımın başında görmek isteyenlerin yarattığı bir kamuoyu var. bu da taraftarların futbolcuların beceriksizliğini mancini'ye yüklemesine neden oluyor.

    şu bir gerçek ki puan kayıplarının en büyük sorumlusu futbolcular. burak atamıyor, umut atamıyor, sneijder atamıyor. e bu takım nasıl gol atacak?

    tekrar yazıyorum bu yazıdan mancini tamamiyle suçsuz anlamı çıkmasın. ben de selçuk yerine umut'u görmek istiyorum. veya burak-umut yerine hajrovic'i. ama bir sene daha beklemek de fayda var. benim başarılı olacağına inancım tam. takıma geldiğinde sağ beki,sol beki, stoperi olmayan bir takım vardı. forvetleri gol atamayan, orta sahası formsuz. kolay gol yiyen bir takımdık. üstüne aydın ve bruma sakatlandı kanatları da olmayan bir takım olduk. kolay bir süreç değildi onun için. taraftardan üvey evlat muamelesi gördü. kendisi çağrıldı fatih terim tezahüratları edildi. en azından bir sene dha (taraftara dayanamayıp istifa etmezse) bu takımda kalmalı.

    deplasmanlarda oyuncuları motive edemiyormuş bıdı bıdı. ulan bu adamlar ne bok yemeye milyon euroları alıyor? seni çalıştığın şirkette patronun mu motive ediyor? o kadar para alıyorsan içerde dışarıda aslanlar gibi oynayacaksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın