• 25
    4. sıra için bayern münih ve l.kuban ile kapışıyoruz.
    bizim 12 maçta 6 galibiyet 6 yenilgimiz -1 averajımız var
    bayern'in 12 maçta 5 galibiyet 7 yenilgisi -51 averajı var
    l.kuban'ın ise 11 maçta 5 galibiyet 6 yenilgisi -11 averajı var

    cska garantilemiş durumda, eğer maçı önemsemezler ise yenme ihtimalimiz artar. çoğu zaman diş geçirebiliyoruz çünkü cska'ya. olur da yenilirsek çok fark yemememiz lazım. çünkü kuban'la ikili averajda eşit durumdayız. 1 farkla yenilip 1 farkla yendik. bayern'i ise iki maçta da yendik. o yüzden kuban'la eşitlik yaşarsak genel averaja bakılacak.
    son maçımız içeride partizan ile. parzitan'ın şuana kadar 3 galibiyeti var. akıllı oynarsak yeneriz.
    yani bizim için top 16 en kötü ihtimalle 14 maçta 7 galibiyet 7 mağlubiyet ile bitecektir. averajımızın artılarda olması muhtemel bu durumda.

    kuban'ın son 3 maçı sırasıyla partizan, madrid, münih şeklinde. büyük olasılıkla partizanı yenecekler. madrid'in garantilemiş olması o maçtaki şanslarını artıyor. münih'in ise durumu kötü olsa da matematiksel olarak çıkma şansları var ve son maçta olsa bunu kullanmak isteyeceklerdir.
    kuban bu 3 maçı kazanırsa 8 galibiyet 6 mağlubiyete ulaşacak. ancak dediğim gibi madrid ve münih maçları hiç kolay olmayacak. ayrıca partizan'ın zaman zaman rakipleri için içeride tehlikeli olabiliyor. yani kuban bu 3 maçtan en az 1 yenilgi alacaktır.

    münih ise 3. sırada bulunan tel aviv ve garantilemiş olan cska ile oynayacak. tel aviv'i yenmeleri bizi 3. sıraya bile yükseltebilir. ancak son maçlarında cska'ya zorluk çıkartacaklarını sanmıyorum. tel aviv galibiyeti de sürpriz olur zaten. ancak ev sahibi olmaları bir adım önde tutuyor onları.
    bu durumda 14 maçta 6 galibiyet 8 mağlubiyetleri olacak. averajları eksi çift hanelerde kalır gibi.

    eğer takımlar bu şekilde tamamlarlarsa
    galatasaray liv hospital 14 maç 7 galibiyet 7 mağlubiyet
    lokomotiv kuban 14 maç 7 galibiyet 7 mağlubiyet
    bayern münchen 14 maç 6 galibiyet 8 mağlubiyet

    işte burada partizan maçında attığımız her sayı ve cska maçında yemediğimiz her sayı devreye girecek. aynı zamanda kuban'ın yenilmesini beklediğimiz o tek maçta bol fark yemesini ve kazandıkları maçlarda çok fazla fark atmamalarını bekleyeceğiz. yani son saniyeye kadar şansımız var ve yarın kuban-partizan maçında partizan galibiyeti gelirse on numara olur. o zaman madrid-kuban maçını arkamıza yaslanarak izleriz.

    fenerbahçe ülker'in durumu ise çok karışık. aldıkları son mağlubiyetle şanslarını çok zora soktular.
    panathinaikos, olympiakos ve malaga ile 3. ve 4. sıra için kapışacaklar.

    fenerin en büyük şansı kalan 3 maçından 2'si grubun zayıf halkası olan laboral ve efes maçları. ancak yarın milano ile oynayacaklar ve işleri zor. milano garantilemiş durumda. fener zorlanacaktır ama kazanması muhtemel. başta da dediğim gibi son iki maçları fener için çantada keklik gibi gözüküyor.
    bu durumda fener 14 maçta 8 galibiyet 6 mağlubiyet ile bitirebilir. tek bir mağlubiyet işleri daha da zora sokar.

    malaga kalan maçlarında en fazla 1 galibiyet alacaktır diye tahmin ediyorum. bu maç milano maçı olur. o da kolay değil.
    bu durumda 6 galibiyet 8 mağlubiyet ile bitirirler.

    grubun kilit takımı pana. kalan 3 maçlarında sırasıyla barcelona, malaga ve oly ile oynayacaklar. bu 3 maçta tek mağlubiyet hakları var ve bu hakkı oly maçında harcarlarsa olympiakos ve pana top 8'e adlarını yazdıracaklar.

    oly ise iki maça çıkacak biri efes diğer pana. bu iki maçı alacaktırlar. zaten yukarıda belirttim pana'nın tek yenilgi hakkı var bunu oly maçında yaşarlarsa fenerbahçe ülker saf dışı kalır. *

    bu durumda
    pana 14 maç 8 galibiyet 6 mağlubiyet
    oly 14 maç 8 galibiyet 6 mağlubiyet
    fener 14 maç 8 galibiyet 6 mağlubiyet

    iki averajlarda pana da oly de fenerbahçe ülker'den üstün durumda. eğer grup bu şekilde tamamlanırsa fenerbahçe ülker elenecektir.

    fener'i bekleyen bir çok durum var yine de. pana hem barca'ya hem oly'e kaybedebilir yada barca'ya kaybedip oly'i yenebilir.
    benim hazırlamış olduğum daha makul olan sonuçlardır. fener'in en az bizim kadar şansı olsa da ipler ellerinde değil. diğer maçların skorları acayip etkileyecek fenerbahçe ülker'i.
App Store'dan indirin Google Play'den alın