resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2453
    saha içi ve genel itibariyle oyuncularla iletişimi zayıf. yöntem olarak, lig maçı ve kupa maçı esnasında, maç oynayarak bazı şeyleri öğretmeyi ve genel felsefeyi değiştirmeye çalışıyor. 25 mart 2014 galatasaray bursa maçındaydım ve gözlemlediğim kadarıyla en büyük eksiklik bu iletişim eksikliği.

    maç esnasında, oyunculara sürekli talimat veriyor. oyuncular teori ile pratik arasında sıkışıp kalıyorlar. aklınızdakileri her zaman uygulayamazsınız. haliyle maç içinde disiplinden uzaklaşıyorlar. bizim ruh dediğimiz, onların disiplin dediği şey bir anda yok oluyor. futbolda, 2+2 her zaman dört etmiyor.

    maç içindeki herhangi bi oyuncu, kendisini savunmada görev yaparken bi anda forvet arkasında bulabiliyor. bu mancini'nin bi talimatı ve oyun disiplini %20'lerde gezen bi takım için elbette mancini'yi eleştireceğim oyuncular kafasına göre mevkii değiştirmiyor, demek ki müsade eden var. bu oyunculara örnek olarak, ceyhun-selçuk-melo-yekta dörtlüsünü verebiliriz.

    bugün tanık olduğum disiplinsizliklerden biri de şuydu: mancini tugay ile bi dialoga girdi, 5 dakika sonra umuta seslendiler, burak ile yer değiştir dedi tugay. umut, burağa gitti ve bu talimatı iletti. abartmıyorum, burak kabul etmedi ve en az 10 dakika görev bölgesinde kaldı. tugay, umuta tekrar seslendi, umutta ne yapıyım geçmiyor tarzında bi el hareketi yaptı. tugay burağa seslendi, yalan olmasın ne tepki verdi tam yakalayamadım, bu seslenmeden sonra ikinci kez tugaydan yer değiştirin uyarısı geldi.

    abartmıyorum, iletişim kopukluğu had safhada beyler. son maçlarımızdaki top kayıplarındaki artışlar ve fizik ile konsantrasyon eksikliği en üst düzeyde. şimdi yukarıda anlattığım olay üzerine rahatlıkla söyleyebilirim ki, oyuncular zoraki yapıyor bazı şeyleri. nasıl mı? mesleğinizi düşünün ve sizin amiriniz, sürekli size ne yapmanız gerektiğini söylüyor ve hata payı bırakmıyor. bu nedenle sizi, herkesin içinde azarlıyor! ne yaparsınız? koyar adama, motivasyonu yerle bir eder ve bir işte motivasyon olmazsa olmazdır. çalışma psikolojisi derslerinde motivasyon teorileri bile var. herneyse, işte tam da bu oluyor saha içinde. ben bunları gözümle görmesem burada anlatmam. bursaspor maçı ortalama bi lig maçı ile aynıydı o nedenle kıstas bana göre bursa maçı.

    bir de şu oyun içi dağılımının sürekli değişmesi mevzusu var tabi. inanın aklım almıyor bu maçta da her maç olduğu gibi en az 3 kere diziliş değiştirdi.

    roberto mancini! herkese yapması gerektiğini anlatan, yapamayınca da bağıran mancini! aynı yöntemi sana da uygulayalım mı? önce şu takım içi dengeleri kur ve iletişimi düzelt, fiziksel kondisyonu daha iyi noktaya çek ve daha basit oynat. tribündeki tepkilerle sana ne yapman, ne yapmaman gerektiğini az veya çok yansıttık. şimdi bağırma sırası bizde!
App Store'dan indirin Google Play'den alın