resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2441
    'siktirsin gitsin' demeden eleştirmeyi öğreneceğimiz günün asla gelmeyeceğini ispat etmiş teknik direktör. 'teknik traktör' tadında ilkokul esprisi yapan adamlar var, hala daha 'büyük galatasaray taraftarı' diyoruz ya, ben asıl ona yanıyorum.

    şahsi kanaatime gelince, bu dakikadan sonra ne kendisinin bizle ne de bizim onunla yıldızımız barışır. maçları kaybedebilir, hırsını kaybedebilir, ama sen eğer 'projeler için geldim' diyorsan, bu takımı ve taraftarı da iyi tanıyacaksın, iyi analiz edeceksin. ''madrid'e manu'ya gitmedim'' diyorsan zaten galatasaray ve onun projelerinden bihabersin demektir. gerisi laf-ı güzaf.

    mancini, galatasaray'ı ve galatasaraylılığı iyi tahlil edememiş belli ki, ama daha acısı bizzat galatasaray taraftarının 'büyük' bir kısmı da galatasaraylılığı iyi bilmiyor; eleştirinin dozu kaçtığında bunun galatasaray'a daha fazla zarar vereceğini, en önemlisi de bu tarz bir üslubun galatasaray'a yakışmadığını görmüyor. buradaki sıkıntı bu tutumdaki kişilerin çoğunlukta olması. kimse türk halkının genel yapısı böyle demesin, 14 yıl şampiyonluk göremeyenler de galatasaraylıydı, uzaydan gelmediler.

    fren patladı, bayır aşağı gidiyoruz. umarım sonumuz hayrolur. öngörüm de özellikle galatasaray'ı küçümser tavırda sarf ettiği sözlerden sonra istifa edeceği yönünde. zira bu sözleri, kaybettiği puanlardan ve şampiyonluktan daha büyük başarısızlık, daha da önemlisi boşvermişlik havasında gibi duruyor. bir krizdeyiz ve bu tarz fevri açıklamalar yapan birinin bu tarz krizlerden usta manevralarla çıkması mümkün değil. yine de umarım bir mucize olur ve başarılı olur. burada krizi aşabilmemiz için yönetime büyük iş düşüyor, çünkü taraftar olarak görüldüğü kadarıyla bizim bu yönde bir çabamız yok.

    (bkz: olmasaydı sonumuz böyle) :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın