resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 1222
    şu ana dek cristiano ronaldo ile kıyaslanırken, genellikle cristiano ronaldo'yu destekleyenler tarafından bazı argümanlar geliştirildiğini gördük. en yaygınları arasında lionel messi için söylenen "hep aynı takımda başarılı oldu, milli takımda başarısı yok" ve cristiano ronaldo için söylenen "takımını tek başına sırtlıyor, arkasında xavi-iniesta yok" sayılabilir.

    bazı kıyaslamalarda unutuluyor olsa da kendisi de cristiano ronaldo da çok üst düzey oyunculardır. ancak yukarıdakilere benzer bir argümanı da ben eklemek isterim ki bahsedeceğim şey futbolun ana ögesi futbolcular olduğuna göre çok önemli bir kriter kanaatindeyim.

    şöyle ki, bugün fc barcelona ve real madrid takımındaki oyuncuların tamamı belirli bir kalitenin üzerindeki isimler. her iki takımın da lionel messi ve cristiano ronaldo dışındaki tüm oyuncularına teker teker takım arkadaşı olarak hangisini görmek istedikleri sorulsa çıkacak cevaplara bakarak kıyaslamada önemli bir veri elde edebilirdik.

    sonuç olarak, cristiano ronaldo'nun da çok büyük bir oyuncu olduğunu kabul etmekle birlikte benim kanatim bireysel bir spor olmayan futbolda lionel messi'nin önde olduğudur. ayrıca, milli takım kısmı farklı ve ayrıntılı yazmak gereken bir konu olsa da meşhur "xavi-iniesta" kısmı için söyleyeceğim şudur ki lionel messi ve cristiano ronaldo oynadıkları takımları değiştirseler muhtemelen xavi-iniesta izlemekten mahrum kalırdık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın