resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2298
    18 mart 2014 chelsea galatasaray maçında ayaklarını uzatarak oturması eleştirilebilecek en son nokta. eleştirecekseniz takım hücumda neden bu kadar etkisizdi diye eleştirin, kaleciye neden 43 kez pas atmak zorunda kaldık diye eleştirin, 2-0 kapattığımız ilk yarı sonrası neden oyuna müdahalede bulunmadı diye eleştirin, burak-umut değişikliğiyle neyi amaçladı diye eleştirin. ama "ayaklarını uzattı ruhsuz umursamaz!!!!" diye eleştirmek cidden komik oluyor.

    genel olarak konuşmak gerekirse, ben mancini'nin performansından memnundum. real madrid ve juventus'un olduğu gruptan çıktıysak onun aklı ve futbol görüşü sayesinde çıktık, devre arasında yaptığı transferlerin çoğu gelecek vaadeden oyuncular ve bu sayede belki de geleceğimizi kuran adam olarak adını hatırlayacağız. yıldız isimleri isteyip kolaya kaçmak yerine izledi, çalıştı, çaba sarf etti. bunları görmezden gelmek haksızlık olacaktır fakat chelsea maçındaki görüntümüzün de herhangi bir açıklaması olamaz.

    ayrıca özellikle dikkatimi çekmeye başladı, oyuncu değişikliğinde yaptığı tercihler de anlaşılması cidden zor. içeride oynadığımız chelsea ve deplasmandaki karabük maçlarında belki de ona en çok ihtiyaç duyduğumuz ve en çok faydalanabileceğimiz son 10 dakikalık bölümde drogba'yı oyundan alması ve son oynadığımız chelsea maçında yaptığı burak-umut değişikliğiyle ne düşündü cidden merak ediyorum. amaç kanat etkinliğini arttırmaksa umut'un burak'tan herhangi bir fazlası yok, ya burak'ı forvete koyup 4312'ye dönecekti ya da amaç kanat etkinliğini arttırmaksa burak yerine sabri'yi koyacaktı. ne mancini ne de yardımcıları bunu göremeyip sadece isim değişikliğinden ibaret olan bu değişikliği yaptılar. sonrasında da yekta-hakan değişikliği var ki "madem aklında 352'ye dönmek vardı neden 67'ye kadar bekledin?" diye sorası geliyor insanın.

    ligin geri kalanında kendisinden tek beklentim lig 2.liğini koruması ve türkiye kupası şampiyonluğu'nu kazandırması. fakat lig 2.liği konusunda da ciddi şüphelerim var. umarım yanılırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın