• 52
    birileri tarafından kapatılmadan önce kendi kendini imha edecek gibi duruyor. bi'şekilde sözlüğe sızmış kanatlı ezikler başta olmak üzere yine galatasaraylı olmayan üç beş provokatör ile maalesef her an provoke olmaya hazır bir grup galatasaraylı (öyle olduğunu zanneden) tarafından mütemadiyen saldırıya uğramaya güç kalkanları daha ne kadar dayanır bilinmez. o nedenle sözlüğe birileri sahip çıkacaksa, onlar; olayları uzaktan izleyip müdahil olmayan, sağduyu sahibi ancak sessiz çoğunluğu oluşturanlar olmalı.

    sözlüğün formatı konusunda tekrar tekrar açıklama yapma gereği duymuyorum zira defalarca yaptık ve bu zaten biliniyor. bu nedenle az önce bahsettiğim ezikler tarafından bilinçli olarak buradan sözlüğe ve moderasyona saldırma zavallılığı içinde kıvranıp duruyorlar.

    son yaşadığımız berkin elvan olayı ve daha öncesinde yaşanan gezi parkı eylemleri gibi toplumsal olaylar, sözlük formatı dahilinde olmasa da bu gibi olaylara duyarsız kalmak da doğru değil. ancak bunun yolu herkesin birbirine saldırarak, nefret kustuğu yazılar değil, olmamalı da.sonuçta herkesin söylemek istediği aslında hemen hemen aynı şeyler. bir çocuğun ekmek almaya giderken suçsuz yere öldürülmesine ne söylenebilir ki. ancak bunun yolu bahsettiğim şekilde olmamalı.

    bu tip olaylarda gerekenin bireysel olarak değil de sözlük olarak yapılması (konuyla ilgili bir sözlük girişi, toplu halde e-mail vb. organizasyonlar) en mantıklısı gibi görünmekte. böyle bir durumda moderasyon ile iletişime geçmeniz durumunda, sözlük adına gerekenin yapılacağı konusunda şüpheniz olmasın.

    ilginçtir; ne ntvspor ne trt spor ne de diğer birçok (spor, belgesel vb. gibi belli bir konu dahilinde yayın yapan) medya organı da bu tip olaylarda normal yayın akışlarına devam etmekte. bunlar gibi nice duyarsızlığa da sessiz kalmamanız dileği ile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın