• 1
    score classic goals'un yapıcısı first touch games'in bir diğer akıllı telefon futbol oyunu. apple store'dan bedava indirebileceğiniz bu oyun en kısa sürede sizi kesinlikle bağımlı yapacaktır.

    ilk başta 'fc dream team' takımı ile 3. lig'den başlıyorsunuz. kadronuzda yaklaşık 20 oyuncu (hepsi gerçek oyuncular) bulunuyor. bu oyuncuları oyun size rastgele veriyor. oyuncularınızın ortalama gücü 100 üzerinden 60. yani daha bir sürü yol katetmeniz gerekiyor. oyunu eğlenceli yapan olay da bu zaten.

    oyun size sezon başında bir takım kaptanı hediye ediyor. yaklaşık 10 kaliteli oyuncu arasından bir tanesini seçebiliyorsunuz. yanlış hatırlamıyorsam ben diego'yu almıştım, gücü 84 idi.

    takımınızın ismini istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz, iç saha ve dış saha formalarınızı da değiştirebiliyorsunuz. fakat yeni tip forma stili yapabilmeniz için oyunda kullanılan 'coins' para birimi harcamanız gerekiyor.

    3. lig'de mönchengladbach, sunderland, catania gibi takımlardan oluşan 16 takımlık bir lig'de tek maç oynayıp sezonu tamamlıyorsunuz. kazandığınız maç başı, gol krallığı, clean sheet ve sezon sonu sıralamanıza göre coins kazanıyorsunuz.

    coins'ları ise transfer, stad büyütme, oyuncu geliştirme ve forma değiştirmeye kullanabiliyorsunuz.

    3. ligi şampiyon veya ikinci tamamladığınız zaman bir üst lige, yani 2. lige çıkma hakkını elde ediyorsunuz. fakat eğer stadınız 2. lig standartlarına uymuyor ise, bir sezon daha 3. lig'de takılmanız gerekiyor. bu yüzden hemen paraları transferlere bayılmamanızı tavsiye ederim. bu konu üst ligler için de geçerli.

    15 maçın yanında ise kupa maçlarınız oluyor ve elit lig'den 3. lige kadar bütün takımlarla karşılaşma ihtimaliniz oluyor. yani oyunun başlarında real madrid, bayern münchen gibi takımlarla karşılaşıp hezimet yaşama ihtimali var.

    herneyse, teker teker 3. lig, 2. lig ve 1. ligi geçtikten sonra en üst lig olan 'elit lig'e katılıyorsunuz. orada real madrid, barcelona, juventus, manchester city gibi takımlar sizi bekliyor. bu ligi şampiyon olarak bitirdiğiniz takdirde milli takımlardan oluşan eleme usulü turnuva'ya dahil oluyorsunuz. almanya, arjantin, brezilya gibi takımlardan oluşan bu turnuvayı da kazandığınız vakit efsane takımlardan oluşan yine eleme usulü turnuvaya katılma hakkı kazanıyorsunuz. burada ise 'arsenal 2004', 'france 2000', 'marseille 92' ve liverpool, manchester gibi ekiplerin efsane takımlarına karşı oynuyorsunuz.

    bu turnuvayı da kazandığınızda istatistiklerinizde 'triple' kriterinde '1' sayısına rastlayacaksınız.
    son olarak kurucu'nun ekibi 'first touch united' ile süper final vari bir maç oynayıp sezonu tamamlıyorsunuz. ardından tekrar lige dönüp 15 lig maçınızı oynuyorsunuz.

    oyunu indiren veya indireceklere tavsiyem, sakın aceleci davranıp transferlerde efsane oyuncuların kilidini 500 coins karşılığında açmayın. efsane takımlardan oluşan turnuvayı kazandığınız vakit zaten oyun size ödül olarak o kilidi bedava açacaktır. yani sabredip bileğinizin hakkıyla hagi, maradona, pele, beckenbauer, ronaldo gibi oyuncuları satın alma hakkına sahip olun. 500 coinsu başka yere harcarsınız.

    oyundaki bütün takımlar gerçek, yani isimler doğru. futbolcuların isimleri de doğru. hatta formaları bile imkanlara göre çok güzel benzetilmiş.

    oyunda sınırlama fln yok, yani oynama hakkının dolmasını beklemiyorsunuz diğer oyunlardaki gibi. sınırsız oynayıp keyfini çıkarabilirsiniz. kesinlikle para tuzağı fln değil. aynı zamanda arkadaşlarınızla wifi üzerinden takımlarınızı kapıştırabilirsiniz, yada online portal üzerinden head-to-head yapabilirsiniz. fakat burada bağlantı problemleri yüksek.

    iki tavsiyem olacak:
    1- takımınızın ismini benim gibi 'galatasaray aş' diye değiştirin, formalarınızı bizimkine benzetin ve transfer borsasında bulduğunuz tüm galatasaraylı oyuncuları transfer edin ve elit kategoriye melo, chedjou, drogba, semih ile gününü gösterin! :)

    2- oyunda gerçek para karşılığında coins satın alabilirsiniz. fakat buna kesinlikle gerek yok. şu an takımımın ortalama gücü 100 üzerinden 100 ve bugüne kadar bir kuruş harcamadım oyun için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın