resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 2073
    kendisinin 2 mart 2014 çaykur rizespor galatasaray maçı'nda yaptığı en büyük hata telles-sabri değişikliği yapmamış olmasıdır bana göre. zira telles zaten fiziksel olarak tam hazır değilken, bir de 3 gün önce üst düzey bir şampiyonlar ligi maçından çıkmış ve o maçta sol kanadı otoban niyetine kullanıp ciddi anlamda yıpranmışken 2 mart 2014 çaykur rizespor galatasaray maçı'nda maçında 90 dakika oynamamalıydı diye düşünüyorum. nitekim bu maçta da yorgunluktan ileri çıkıp geri dönememeye başlamıştı. zaten gol de o taraftan geldi.

    mancini bir çok maçta sabri'ye sol bekte görev vermiştir. 70-75. dakika civarı sabri oraya geçseydi o saçma penaltıyı da yapmazdık. dinç, diri bir sabri asla o adamın elini kolunu sallaya sallaya ordan ceza sahasına girmesine izin vermezdi.

    bir de şu var ki maçta son 5-6 dakikaya girerken takımın yarısı ilerideydi. abi biz bu italyanları defans yaptırır diye bilirdik. o kadar kritik bir maç ki bu, 1-0'ı bulduktan sonra istersen dünya'nın en büyük takımı ol, bu 3 puanı almak için her şeyi yap, takımı geri çek, ileriden bir forvet eksilt. kaldı ki bizim deplasman karnemiz ortada. kendisinden bir ceyhun hamlesi beklerdim açıkçası defansif anlamda. umut tüm maç döküldü zaten. onun yerine son dakikalarda defansif bir oyuncu girebilirdi.

    bence 2 mart 2014 çaykur rizespor galatasaray maçı'nda iyi şeyler yaptı mancini ancak ufak detaylar maalesef pahalıya patladı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın