• 174
    sevgili galatasaray severler;

    şampiyonlar ligi 2. tur ilk maçlarında şu ana kadar oynanan tüm maçlar 2 fark ile bitti.
    chelsea ile birlikte bu turda oynamaya hak kazanan diğer ingiliz takımları
    (bkz: mancester city)
    (bkz: arsenal)
    (bkz: mancester united)
    ilk maçlarda rakiplerine 2-0 mağlup oldular.

    dün oynanan olympiakos - mancester united maçına kadar da, 2 farklı galibiyet alan takımların tümü deplasman takımları oldular. komşu ülkenin temsilcisinin dün kendi evinde aldığı galibiyetle birlikte istatistik tersine döndü.

    şimdi gelelim bir diğer gerçeğe. diğer ingiliz takımları şampiyonlar ligi 2. tur ilk maçlarını 2-0 kaybetti; üstelik manu dışında, diğer iki ingiliz takımı bu mağlubiyetleri kendi evinde aldı. dolayısıyla tur atlama şansları oldukça düşük. güçlü ingiliz lobisi, ilk 8 takım arasına, kendi takımlarından en az birini sokmak adına her türlü girişimi ve oyunu yapacaktır. düşünün dünyanın en iyi ligi hatta futbolun nba'i olarak adlandırılan premier lig'den hiç bir takımın ilk 8'e girememesi, bu ligin marka değerine çok ciddi zarar verir dolayısıyla bu lige olan ilgiyi düşürür. bu yüzden galatasaray hakem kurbanı olursa hiç şaşırmam. bu, bugün olmasa bile, bugün oynanacak maçın sonucunun chelsea'yi sıkıntıya sokması halinde, güçlü ingiliz lobisinin etkilerini londra'da, stamford bridge'de göreceğiz.

    --- alıntı ---
    ingiliz lobisinin el atmasının muhtemel olduğu maç. "arsenal'i ezdiniz, city'i yaktınız, united'ı dağıttınız chelsea'yi aslana yedirmeyiz.

    --- alıntı ---

    şimdi tekrar dönelim saha içine. sene başından beri gerek galatasaray'ı, gerek ingiltere ligi'nin lideri chelsea'i yakinen takip ediyorum. galatasaray'ı zaten biliyoruz. kısaca bir iyi, bir kötüyüz. bu sezon özellikle iç saha performansımız başarılı. chelsea'ye gelince premier lig'de zirvede olmaları zaten bir çok şeyi açıklıyor. ancak maviler bu sezon en büyük rakiplerinden mancester city'i hem iç, hem dış sahada, manu ve liverpool'uysa kendi evlerinde yenerken, manu, arsenal ve tottenham deplasmanlarından beraberlikle döndüler. kendi liglerinde son 12 haftadır maç kaybetmiyorlar. en son mağlubiyetlerini 7 aralık tarihinde deplasmanda stoke city'e 2-1 yenilerek aldılar. saha içi ve olası kuvvetle muhtemel saha dışı müdahaleleri de eklediğimizde bugün kazansak bile, bu turu geçme ihtimalimizin %20 olduğunu düşünüyorum ben de tıpkı mancini gibi.

    ayrıca malum ses kaydı ile oluşmuş gündemi değiştirmek için birtakım manipülatörlerin devreye gireceği konuşuluyor. aman dikkat oyuna gelmeyelim!

    hee birde, semih kaya'nın beşiktaş maçında topun kendisinden çıktığını hakeme bizzat itiraf edip, rakip takım lehine korner kazandırmasını taraflı, tarafsız hepimiz alkışladık. ancak aynı kahramanlığı mümkünse bu maçta yapmasın. hani top eline çarpar falan neme lazım.

    her şeye rağmen umudun adıdır galatasaray.
    ve galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır.

    son olarak adil ve güzel bir maç olsun, drogba'sı olan kazansın :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın