resim
Cristian Mark Junio Nascimento Oliveira Baroni
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:40
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 380
    birkaç dakikalığına objektif olayım dedim. baktım olaya, pozisyonu defalarca izledim ve bu defalarca izledikten sonra şunu fark ettim. olayın iğrençliğinin boyutunu 30 milyon avro ile ölçemedim.

    24 şubat 2014 elazığspor fenerbahçe maçında yaşanan pozisyonda baroni'yi net bir şekilde tutup indiriyor elazığlı oyuncu. peki hakem napıyor, iki elini uzatıyor pozisyonu avantaja bırakıyor ve pozisyonunun peşinden koşuyor. peki baroni bu sırada napıyor ? göz ucuyla hakeme bakıyor. hakemin sırtı dönük olduğunu görüyor ve yapıştırıyor tekmeyi. yani demek istediğim baroni o anlık pozisyonda kendini kaybetmiyor. durumun tamamen bilincinde. şampiyonluğu falan filan düşünmüyor. herhangi bir baskı yok üzerinde. eğer böyle bir baskı olsaydı, hakemi göz ucuyla kontrol etmez hemen pozisyon içerisinde tepkisini gösterirdi. hagi'nin adams'a yaptığı gibi. hagi'nin pozisyonu için diyebiliriz, baskı vardı, gidebilecek olan kupa vardı, diye. ama bu zibidinin yaptığı tatlı su kurnazlığıdır.

    http://www.ligtv.com.tr/...fenerbahce-mac-ozeti

    dakka 2:00'a getirin. baroni topu aldı, düştüğü an hakem hüseyin göcek'e bakın. pozisyona sırtını dönmüş koşuyor. şimdi 2:16'ya dikkat edin. baroni düşüyor, hakeme bakıyor pozisyon bitmiş. ayağa kalkacakken tekmeyi gömüyor. bu mu anlık sinir ? ayıptır. hani objektif olup pozisyonun gereğini yapacaz derken bokunu çıkarmayalım bence. pozisyon zaten kırmızı kart tartışması yok. hani anlık sinir falan deyip objektif görmeye çalışmak ise az önce anlattıklarım doğrultusunda ispatlanıyor. pozisyon anlık sinir falan değil.

    alın anlık sinir;

    http://www.youtube.com/watch?v=aovIbm2vidg

    dakika 5:10.

    futbolcuların kramponlarından kullananlar varsa bilir. o kramponun altındaki çivi şeklinde olan malzeme yeterince serttir. bu kramponu kullanarak bir insanın böğrüne ve hiç beklemediği bir anda atılacak olan tekme bir insanlık suçudur. bunun şampiyonluğu cardı curdu yok kardeşim.

    allaha şükür baroni değiliz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın