• 17
    doğru açıklamadır.

    bu açıklamanının nedeni rekabet falan değil tabiki; sadece ve sadece yayın gelirleridir. süperlig deki tüm takımların en büyük gelir kalemlerinden biridir ve tamamen havuz sistemine - şifreli yayın - bağlıdır. taraftar sayıları göz önüne alınıp eşit şekilde yayın gelirlerine endekslenirse durum daha iyi anlaşılır.

    hak, hukuk, şike vs. olaylarının zaten içi oyuldu türkiyede.. hani olmazya bir an için fenerbahçenin küme düştüğünü ve 2 sezon süper ligde olmadığını düşünün.. havuz sisteminin bozulacağı ve yayın gelirlerinin azalacağı yüzde yüz.

    belki taraftarda bile bir heyecan azalması olabilir - tek rakibimizin bjkolduğunu düşününce*. bu heyecan azalması stad gelirinden, forma gelirine herşeyi etkiler.

    takımda rehavetolursa, iyi transferler yapılmayabilir - şampiyonlar ligine her sene katılsak da turları göremeyebiliriz.

    tabiki bunlar hep senaryo ama ben bir tane bile büyük lig bilmiyorumki rekabet olmadan tek bir takım hem zengin hemde avrupada başarılı olsun.

    başkan bu açıklamayla sağ gösteriyor da olabilir belkide soldan büyük bir yumruk indiricek. kendisini hep don corleone ye benzetirim zaten; kibar, karizmatik ama tehlikeli.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın