resim
Zlatan Ibrahimović
Görev:Danışman
Takım:Milan
Yaş:43
Uyruk:İsveç
  • 670
    eger yogun calismanin ve futbola ekstra zaman ayirmanin sonucunda neler olabilecegini merak ediyorsak, cr7 ile birlikte zlatan bu konuda örnek verilebilecek iki önemli oyuncudur. bosna savasindan kacip, isvec'in malmö sehrine yerlesen ailenin bir ferdi olarak isvec'te dogan zlatan, göcmen cocuklarinin cektigi butun zorluklari cekmis, en boktan mahallelerde sadece göcmenler ile buyumus, isvecliler tarafindan okulda hor görulup asagilanmis, boyu ve fizigi sayesinde hasber kader futbolcu olmus birisidir.

    hirvat annesi ve bosnali babasinin hergun ettigi kavgalardan bikmis, sonunda ayrilmalari ile soguk kuzey ulkesinde yapayalniz kalmistir. bir sure annesinde, gencliginde de babasiyla yasamistir. hatta bir dönem evde yemek yapilmadigi icin uzunca bir sure ev yemeklerine hasret kalmistir.

    5 yasindan itibaren futbol oynamaya baslayan zlatan'a kocu ayni zamanda tekvando da calismasini önerir. tekvando'da siyah kusaga kadar yukselen zlatan, o boya ragmen son derece esnek ve teknik olmasini bu spora borcludur.

    onun hayati da iste bu noktada baslar. 1.95'lik bu dev cocuk malmö'de yukselir ve 40 macta 16 gol atarak dikkatleri uzerine ceker. ancak juventus'a transfer oluncaya kadar istenilen seviyeye bir turlu gelemez ve tipik pivot santrafor olarak oynamaya devam eder. zlatan'i efsanelestiren juventus döneminde basladigi ekstra calismalardir. sezon tatillerinde isvec'e dönup -20 derece sicaklikta bir t-shirt giyip kosar, bisiklet surer ve buz tutmus irmaklarda soguk suya atlayip buzun altinda yuzer zlatan. avci tufegini sirtina atip tam techizatli asker gibi yamac yukari kosular yapar. esnekligini ve beden kontrolunu tekvando'ya borclu olsa da, celik gibi bir fizige sahip olmasinin temeli ekstra calismalaridir.

    babasi musluman olmasina ragmen katolik bir hiristiyan olmayi secen zlatan'in, ulkesi isvec'te isvec formasi giymesini hala kaldiramayan yazilara ve itirazlara tanik olunmaktadir. buna en guzel cevabi, sahada oynadigi futbol ve duz bir pivot santrafordan efsane bir oyuncuya dönusmesiyle verse de, en son oynadigi volvo reklaminda isvec milli marsini siir gibi okuyup, sonuna "isvec'te dogdum, isvec'te yasamak ve isvec'te ölmek istiyorum" diye eklemis ve kalpleri fetih etmistir.

    kucuklukte yasadigi sikintilar ve ezilmeyi kabul etmeyen yapisi nedeniyle sahada zaman zaman cirkinlesse de, zlatan coktan efsane bir futbol efsanesi olmustur. iste calisma azmi, isine olan saygi ve yilmayan yapisinin anlatildigi volvo reklami. volvo'nun da zlatan gibi "saglam" oldugu vurgulanmistir.

    http://youtu.be/E3zeKDPAhw4

    dip not: bizim turk futbolcularinin parayi bulup sapitmasinin, antrenmanlardan sonra hatun pesinde kosmasinin, spor arabalarla barlarda cirit atmasinin ve tipik turk mantigi ile yetistirilmesinin önune gecilmez ise bizden bir zlatan cikmaz. simdiye kadar tanik oldugum en duzgun yasama sahip ve is disiplini olan oyuncu da, turkiye'nin en cok gol atan oyuncularindan biri oldu. kral hakan sukur oldu...

    yetenekli oyuncularimiz var ama sergen gibi hepsi. "kossaydim barcelona'da oynardim" mantigina sahip oyunculardan zlatan cikmaz. kosacaksin, calisacaksin, hedeflerin olacak. iste bu hedefleri asilamadigiz surece yurtdisina zlatan gönderemeyiz. basarili da olamayiz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın