resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 1860
    17 subat antalyaspor galatasaray macini kendi hanesini cok buyuk eksi olarak yazmis gelecek adina umutlu oldugum teknik direktorumuz.

    maci 12. dakikadan itibaren izleyebildim ve izledigim bolumlerde galatasaray'in orta sahasi surekli birbirinden uzak kaldi. ozellikle topla cikarken antalyali oyuncularin ceyhunun uzerine yaptigi baski bariz belliydi ve diger iki merkez oyuncusunu ceyhundan uzaklastirip galatasaray'in top yapmasini engellediler. belki de bu baski ve merkezdeki oyuncularin uzaklasmasindan dolayi galatasaray asimetrik bir 4-1-4-1 gibi oynadi macin ilk yarisinin buyuk bolumunu. bu mancinin hanesindeki en buyuk eksi cunku resmen samet aybaba 1-0 one gecti yaptigi bu hamleyle ve mancini ceyhun'u cikarana kadar da bununla ilgili hicbir hamle yapmadi. demekki dersine ne kadar calisirsan calis rakibinin de karsilik verecegini dusunmek lazim. artik anadolu takimlari ceyhun'a yapacaklari sok preslerle bize sorun cikartacaktir, burada selcuk'un isteksizligi ve melonun cekingen oyunu ceyhun'u iyice rezil duruma dusurdu.

    mancini'nin diger hatasi antalyaspor'un buyuk takimlara karsi en onemli hucum silahi olan hizli oyuncularla ters top atarak defas arkasina kosu olayini hic calistirmamis gibi gorunmesi. bilmiyorum belki tamamen takimin hatasidir ama mac boyunca adamlar bu sekilde 20 atak yapinca ister istemez mancini'nin bir eksikligi olarak dusunuyorum. zaten bu hatayi getiren en buyuk etken de semih'in sol stoper oynayip soluna daha dun gelmis brezilyali alex'i koymak, burdisso'yu da sabri'nin yanina koymak. halbuki iki turk'u yanyana oynatip arjantin brezilya sol savunmasi yapsa dialog eksikligi de daha az hissedilirdi. zaten semih ne zaman sol soper oynasa fazla one cikip yerini kaybediyor. bunu nasil hala kimse gormez anlamiyorum, terim de yapiyordu mancini de yapiyor.

    ceyhun'un cikmasi ne kadar dogruysa ceyhun'un yerine veysel hamlesi de anlamsizdi. 4-4-2'ye donmek istiyor olabilirsin ama bu macta galatasaray'in en buyuk eksikligi yekta ya da emre gibi bir oyuncuydu. yani ekseninde cabuk donen, rakibini kolay ekarte edecek merkez oyuncusu. rakibin sert baskisini ancak boyle kirabilirdik ve maalesef mancini 83 dakika boyunca bunu denemedi ve bize 2 puana mal oldu.

    emre'yi ne kadar elestirsek de bu tur maclarda merkezde onun gibi bir oyuncu bizi surekli onde tutmaya yarar. maalesef selcuk'un dusuk formu bizi orta sahada daha da baski gormemize sebep oldu. burada selcuk'a da cok kizamiyorum daha macin 30. dakikasinda benim bile gorebildigim sey suydu: adamlar topu daha bizimkiler duzeltmeden sirtina binip donuslerini engellemek istiyorlar ve selcuk ancak defans onunde oyun kurucu oynarsa bu baskiyi atlatabiliyor, onde oynarken etrafini kontrol etme yetisine sahip degil ve surekli top kaybediyor. bunu ben gorebiliyorken mancini'nin de gormesi gerekirdi.

    isin kotusu daha 20. dakika olmamisti eger ceyhun'la devam eder ve merkezdeki diger iki oyuncuyu ona yaklastiramazsa bu maci verecegiz dedim, galatasaray 1-0 ondeyken ve gol atmaya yakinken. gorunen koy kilavuz istemez, 20. dakikada emre colak ya da yekta takima girmeliydi. eger veysel'i takima almak istiyorsan da geriye dusmeden ceyhun yerine alacaktin ki daha hizli ayaklarin olsun.

    maalesef cok buyuk bir eksiyi mancini hanesine yazarken galatasaray'in hanesi sadece 1 puan ekleyebiliyoruz. 6 puan kapanir ancak rakibin sert presle baski yaptigi maclara cozum bulamazsak ligi 3. bitiririz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın