• 548
    http://www.fenerbahce.org/....asp?ContentID=38570

    öncelikle hayat görüşü olarak hiçbir yöneticinin ortaya koyduğu görüşleri ciddiye alıp o görüşlerle gurur duymamaya, beni temsil ettiğini düşünmemeye, o görüşler vesilesiyle başka görüşte olanlara yönelik eleştiri getirmemeye veya üstünlük taslamamaya çalışırım. ancak ve ancak çok sağduyulu, çok nokta atışı bir açıklama gelmesi, ulan nasıl oldu da benimle paralel bir görüş ortaya koymuşlar sidik yarıştırmak yerine falan demem gerekir ki takdir edersiniz türkiye'de bunun gerçekleşmesi çok çok nadir. bu nedenle galatasaray-fenerbahçe yönetimi arasındaki açıklama trafiğinde çok duygusal davranmadığım sürece tavrım "yiyin birbirinizi ete para vermeyin ve devamı"dır.

    öte yandan bir fenerbahçe taraftarı yukarıdakine benzer bir açıklama yaparsa ciddiye alırım, bence yanlışsa veya ben onlara göre yanlışsam eninde sonunda bir kulübü bütünüyle etkileyecek bir yanlışa yol açmayız. ben her zaman aynı şeyi söylüyorum ve bu söylediklerimle ilgili düşüncelerim zaman zaman gerçeklerden sapmama yol açsa da kendi içinde tutarlı olduğunu düşünüyorum. fenerbahçe kulübünün temsil ettiği şeylere karşıyım, aynı şeylerin de bir fenerbahçe taraftarının gözünde galatasaray kulübü için geçerli olmasını gayet normal karşılarım. bu yüzden bir taraftarın bu şekilde düşünmesinde kendince haklılık payı olabilir, çünkü nihayetinde ispatlanması zor ve bu yüzden sidik yarışına varan bir kökenden besleniyor rekabet.

    ancak fenerbahçe resmi sitesinden yapılan açıklamayı görünce ister istemez şunu sormak istiyorum: ne yüzle bu açıklama yapılıyor? stadyum açılışında erdoğan bayraktar denen zatın ve başbakanın yuhalanmasının arkasından fenerbahçe yönetimi nasıl bir tepki göstermiş, yakın zamana dek iktidara yönelik nasıl bir yaklaşım sergilemiş veyahut benzer durumda özneler farklı olsa nasıl bir tutum takınacaklar ki bunu karşı taraftan (hatta taraflardan) isteme haklarını kendilerinde buluyorlar?

    "spor müsabakalarının, müsabakadan bir gün önce alacakaranlıklarda yapılan kumpas ve kurgu açıklamalarla değil, ancak ve sadece sahada kazanılabileceğini" ifadesi geçiyor mesela açıklamada, bunu başka takımların yaptıklarına dair devamlı ve yıllardır vurgulayan bir yönetimin bunu ispatlaması, konuşursam ülke yerinden oynarın ötesine geçmesi ve öncelikle kendisi hakkındaki iddiaları temizlemesi gerekmez mi? yoksa camiyle ayakkabıyla girdiler şeklindeki yaklaşımla kendi taraftarlarının gözünde diğer tüm takımların kazanacağı olası başarıları (kazanınca da ne halt oluyorsa) şaibeli gösterip aynı ülkede, aynı pis sistemde ülkenin en büyük kulüplerinden birisi olarak sadece kendilerinin mağdur olduğuna inanılmasını istemek ne kadar akıl işidir?
App Store'dan indirin Google Play'den alın