resim
Ceyhun Gülselam
Takım:Altay SK
Mevki:Önlibero
Yaş:36
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 635
    defansif orta saha (capa-anchorman) oynamayan, tam anlamiyla kullanilmasi center halfback olan, strateji ve formasyon anlaminda galatasaray'a cok yararli oyuncu.

    gerard'la neden karsilastirilip espiri kaynagi yapilmaya calistigini anlamadim. gerard futbola sag bek baslayip, sonra box-to-box gibi oynamis ancak en verimli zamanini 3'lu liverpool ortasahasinda (mascherano yipratici, xabi alonso pasor, gerard yaratici) creator gecirmis bir orta saha oyuncusuyken hayati boyunca asla center half oynamamistir. ceyhun ise suan center half oynuyor. oyleyse center half'in oyuncu tanimina bakalim.

    center half: uzun boylu, hava toplarina hakim, kisa pas yapabilen, yeteri miktarda top calma-tackling ozelligi olan, alan kapatmayi bilen ve geriden saha gorusune sahip oyuncu.

    bu tanimi okudugunuz anda akliniza ceyhun geliyor oyle degil mi? iste bu nednle ceyhun takimda onem kazandi, gerard gibi oynadigi icin degil, adamin vasat hali bile tanima uydugu icin.

    ceyhun'un mac icinde ne ise yaradigini anlayamiyorsaniz bu futbolu tek bir duzlem ve basit parametrelerle izleiginize dalalet. bir sonraki macta ceyhunun geri cekilirken hangi oyuncuyu takip ettigine bakin. bekler one ciktiginda hangi mevkiye kaydigina, stoperler aralarini actiklarinda ceyhunun nereye gectigine bakin. selcuk ve melo inside forvet gibi oynamaya basladiklarinda (evet ya, bir de bu var cozmeniz gereken) ceyhun'un hangi pozisyona gectigina bakin.

    bunlari gormeye basladiginizda futbol, kahvedeki mehmet efendinin bagiris cagirislarindan ibaret olmayacak, mancini'nin yapmaya calistiklarini daha cok analiz etmeye baslayacaksiniz.

    cok zor degil, sadece sahayi tek duzlemle gormeyin, takimi birbiriyle baglantili surekli hareket eden tek bir yapi gibi inceleyin, o zaman ceyhun'u ve center half'in ne yaptigini cozersiniz. sonucta makinenin her dislisi ayni gorevi yapmaz. bazisi en pahalisidir, en fiyakali isi yapar ancak makinenin islemesi icin goze batmayan, arada kalmis baska disliler de vardir. ceyhun carklarin donmesini saglayan aradaki dislilerden biri (evet o makine icin arada kalmis bir suru disli var sadece ceyhun degil. mesela hakan balta. topla oynama sayisi bile sizin icin bir anlam tasimali). cok mu iyi oynuyor? hayir. ancak dedik ya sadece tanimsal hali bile ceyhun'u o mevkide oynatir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın