resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:41
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 6625
    özellikle bu sezon çok büyük oynayan futbolcu. avrupada form olarak mevkisi içerisinde ilk 3 isim arasında sayabiliriz kendisini.

    ancak kendisini kadroya almayan scolari'ye kızanlar, scolari'ye haksızlık etmiş oluyorlar biraz. felipe melo'yu çok severim ama son milli takım macerasında yaptıkları öyle böyle basit bir şey değildi. scolari'nin melo'yu milli takıma alması durumundaki götürüleri, milli takıma alması durumundaki getirilerinden ok fazla.

    bir çok ülke milli takımı önemsiyor arkadaşla ve bu önemseme bizim ülkemizdeki gibi milliyetçilik naraları atmaktan ibaret değil. melo'nun yaptıklarına rapmen mili takıma alınmasının brezilya milli takımındaki disipline vuracağı darbeyi bir düşünür müsünüz? meo'nun tekrar kadroda olduğu bir milli takımın oyuncularını sahada idaresinin ne derecede zor olacağını anlayabiliyor musunuz? melo o forma ile tekrar sahaya çıktığında her kafasına esen takımın turnuvadan elenmesine sebep olabilir ve bunun sonucunda bir sonraki dünya kupasında ceza almaz gibi bir imaj oluşuyor ki bu belli bir seviyeye ulaşmış milli takımlarda gayet kabul edilebilir bir durum.

    kaldı ki melo genç ve brezilyada parlamaya hazır bir yetenek olarak da değil, muhtemelen kariyerinin son dünya kupası bu. yani aman kaybetmeyelim demelerini gerektirecek bir durum yok ortada. evet tam anlamıyla hayvani bir performans gösteriyor ancak dediğim gibi getiri ve götürüleri hesaplandığı zaman melo'nun o kadroya girmesi brezilya milli takımına zarar verebilir, takım içerisinde otorite boşluğu yaratabilir. zaten brezilyalılar kolay idare edilemez adamlar.

    keşke gitseydi dünya kupasına, brezilya milliyetçisi olsaydık hep beraber; ancak bu kararından ötürü scolari'ye hakaretler etmek de biraz fazla. yapabileceğimiz tek şey felipe melo'nun geçmişte yaptığı hatalara üzülmek ki o hatalar olmasa belki formamızı bile giymeyecekti melo, kim bilir.

    yani melo milli takıma alınmadı diye scolariyi futbol cahili falan ilan etmenin lüzumu yok, komik oluyorsunuz sadece.

    milli takımıyla dünya kupasına gidemeyişine üzüldüğüm, takımımızın ruhu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın